tisdag 6 juli 2010

Min flängaresöndag

Den började med att jag steg upp ohyggligt tidigt, klämde en knäckemacka och halsade ett glas juice. Sen bar det av mot Malmö. Dök upp hos Mammas särbo där hon och min moster satt och drack sitt frukostkaffe på balkongen. Tog en svag kopp själv medan damerna gjorde sig iordning. Sen promenerade vi bland 10-miljoners villorna tills vi kom fram till det Polska konsulatet där vi skulle rösta.

Pest eller kolera, ja vem ska man rösta på. Valde snubben som morfar gillar bäst och gör alla som bor i Polen en björntjänst genom att inte rösta på den sk 'Ankan', brorsan till Presidenten som dog i flygkrasch för ett tag sen. (Smeknamnet Anka har de båda fått eftersom de heter typ Anksson i efternamn, rakt översatt från Polskan). Men egentligen var båda kandidaterna värdelösa. Suck.

Här röstar jag:


Sen åkte jag hem igen och jobbade en massa i trädgården som numera har två stycken nyplanterade klematisar av den här typen:


Efter det flängde jag vidare till Lund för att hälsa på min numera mycket stormagade gravida vän på hennes nyinköpta kolonilott. Det var sjukligt varmt och glassen vi köpte på vägen var precis som vi själva, nästan helt smält när vi kom fram.


Visst ja, på vägen till Lund åkte jag in om plantbutiken och köpte en vattenspridare, en massa jord och annat skröfs man inte kan låta bli att plocka på sig när man handlar till trädgården.

Efter den här dagen var jag nästintill helt död. Och smält.

6 kommentarer:

 1. Hej! Grattis till embryona, jag håller tummarna för er. Jag skulle vilja fråga dig en sak, hoppas det går bra. Jag undrar över hur väntan för att få komma till IVF såg ut för er, alltså fr första början. Vi ska få en remiss, men det är ett och ett halvt års väntetid ca, säger läkaren. Det är bara en klinik i Sthlm som gör det (om man inte gör privat). Det känns alldeles hopplöst att först försöka i ett år, utredas i ett halvår och sen vänta 1,5 år till innan man ens får komma till IVF:en.. och sen vet man inte hur lång tid det ska ta där!! Sedan undrar jag även – om det är något du vill svara på förstås – vad det kostar att göra privat IVF? Stort tack om du har tid att svara.

  SvaraRadera
 2. Att du orkar flänga sådär? Inte undra på du blev trött!

  Din kommentar på min sida försvann igen! Fattar inte vad det är för fel.

  SvaraRadera
 3. Hej Pi, vill bara tipsa om att det från första juli är nationell vårdgaranti, dvs att man har rätt att få vård inom tre månader. Men man måste hävda sin rätt. Ring till Vårdgarantikansliet, finns i varje landsting. Och bråka. Då händer det saker. Du ska inte behöva finansiera det här själv om du har rätt till vård. Lycka till.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag har följt din blogg ett tag och jag håller alla tummar och tår jag har för er varje gång. Jag hoppas det är er tur denna gången!

  Jag har länge undrat en sak. Du som har svårt att få barn, hur står du till aborter? Jag vet att många har en uppfattning innan de själva inser hur svårt de är att skaffa barn ibland! Var står du i denna fråga? Ok eller inte och varför?

  SvaraRadera
 5. Håller mina tummar stenhårt för er. 6e gången var vår gång o jag hoppas även på din!!! Det är ett bra tal o din positiva inställning hjälper pluttarna på traven. Nu ska de gå hela vägen.
  Kram från en kämparsyster!

  SvaraRadera
 6. åh, roligt att hitta till din blogg!
  jag vill önska er alla lycka till! KRAM

  SvaraRadera