onsdag 11 augusti 2010

IVF-listan forts.

Nu har jag kommit en bit på vägen. Börjat bocka av lite smått. Imorgon kommer jag nog känna mig ännu mer på väg genom min lista.

Saker som jag ska få kliniken att göra:
- Långtidsodling på våra embryon - Efter mailkonversation med läkaren på kliniken: Långtidsodling använder man bara sig av för förhoppningsvis förbättrad selektion och inte som jag föreslog, att kontrollera att våra ägg fortfarande ser bra ut på dag 5. Nehe. Blir till att prata med Cura och höra vad de tycker.
- Skriva remiss för kromosomtest - Efter mailkonversation med läkaren på kliniken: En remiss kan kliniken fixa. Själva testet bekostas av oss själva.
- Byta från Gonal-f till Menopur - Har mailat om detta men inte fått svar än.
- Ge mig Prednisolon - för att få ner immunförsvaret - Har mailat om detta men inte fått svar än.
- Ge mig Trombyl el. Fragmin - för att motverka blodproppar i livmodern - Har mailat om detta men inte fått svar än.
- Ta nya TSH-värden (T3 och T4)? - jag bad dem visserligen göra det i våras och de var precis lika normala som våren året innan. - Tar nya prover om jag byter klinik.

Saker jag själv kan göra:
- Gå på akupressur alternativt akupunktur igen. - Ska ringa imorgon.
- Kolla upp ifall jag är laktos eller glutenintolerant. - Har bokat telefontid med läkare på orten imorgon bitti för en ev. remiss.
- Prova LCHF? - Nja. Vi får se. =)

8 kommentarer:

 1. Hej!
  Först vill jag gratulera till nya jobbet, har varit i samma sits och vet precis hur skönt det känns när det till slut faktiskt ordnar sig och t.o.m. blir bättre än tidigare.
  Läste om lite ny forskning på Linnéklinikens hemsida: http://www.linne.se/nyheter Det var intressant, skulle gärna höra mer om resultaten de hänvisar till. Även om det vid första anblicken låter som att möjligheterna till extra åtgärder begränsas så skapar det ju en större trygghet med de metoder som används generellt. Håller alla tummar och tår för att ni lyckas snart! Ni är så starka, jag beundrar er verkligen. /Gravid efter FET 2

  SvaraRadera
 2. Hej vännen, ett lite tips bara angående TSH. NPojd dig inte med ett svar "det ser bra ut". Fråga exakt vad det ligger pa. Referensramarna gar upp till 4.2 tror jag men för en graviditet bör man ligga under 2 och vissa läkare menar att runt 1 är bättre.

  Det kan även behövas flera prov da det kan variera lite beroende pa nar du tar det. Bäst är tydligen pa morgonen.

  Jag kämapar fortfarande med att fa lite hjälpt med mitt TSH. Det gar tyvärr inte sa bra..

  Stor kram!!

  SvaraRadera
 3. Jag får halvt ångest av din lista... borde jag också sätta upp en massa alternativ för att veta att jag verkligen har kollat allt och tänkt på allt...? Det vore sååå tråkigt att om något år inse att jag inte gjorde allt som stod i makt för att kunna påverka (dvs om jag då är fortfarande barnlös). Kram Kix

  SvaraRadera
 4. Påverkar det fertiliteten om man är laktos eller glutenallergiker? Vet att män kan bli sterila om de är gluten och äter fel man väldigt länge, men hur är det med kvinnor, och hur är det med laktosintollerans?

  SvaraRadera
 5. Men vänta nu. Kromosomanalys är ingenting som ni ska behöva betala för själva. Det behövde inte vi göra. Vad jag förstår är det väldigt dyrt. Känns inte som att de är så tillmötesgående på din klinik.

  SvaraRadera
 6. Vill påpeka detsamma son Lisa. Nöj dig inte med "det ser bra ut" svar. Det fick jag under flera år, trots högt TSH. Så be om att få exakta provsvaren. Lycka till! Maria

  SvaraRadera
 7. Lisa och Maria: Jag ska fråga om mina TSH-värden! =)

  SvaraRadera
 8. Superbra o göra en sån lista! jag gjorde oxå en liknande innan vi köpte vårt 3-pack. Vi gick dock på Öresundskliniken, mest eftersom vi redan hade gjort våra landstingsfinansierade försök där. Jag föreslog långtidsodling och Trombyl och fick det, men det va inget de själva tog upp.
  Jag har nyliggen tagit nya TSH prov, hos en vanlig läkare. Värdet va 2 tror jag, normalt alltså, men tydligen så stämmer inte alltid det resultatet som man får vid ett blodprov. jag försökte få honom att även ta urin- och salivprov som jag har läst om på Sköldkörtelföreningens hemsida. Men det ville han inte. Nu ska jag kräva en remiss till en specialist. Jag har massor av symtom på att jag har sk Hypoteoros som man får om man har för lågt TSH.
  Glutenintolerans läste jag om idag att det kan påverka. http://theafa.typepad.com/theafablog/2010/08/is-it-unexplained-infertility-or-is-it-celiac-disease.html

  Jag funderar på att gå till en Homeopat, håller den där akupunktören i Lund på med det också?

  SvaraRadera