Har fått flera kilo plommon av min kära mor och har riktigt usel koll på vad man kan göra med sånahäringa frukter. Googlade hela kvällen och nedan ser ni det vackra resultatet.
Plommon- och ingefärsmarmelad:
Plommonsmulpaj:
Missförstå mig inte, jag har alltså massor med plommon kvar som jag planerar göra något festligt av. Men det får bli en annan kväll...
måndag 30 augusti 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
jag kan inte kommentera på svampsoppeinlägget! :S
SvaraRaderaDen ser i allafall jätegod ut :)
Plommonmarmelad blir jättegott med lite Madeiravin i. Funkar även med Citron. Själv kokar jag också mycket saft på plommon - enligt många recept ska man då ha kryddnejlika i men det har inte jag tyckt låter så lockande, har hållit mig till att ha i lite Citron eller blanda plommon och äpplen.
SvaraRaderaKombinationen Plommon äpple funkar även i marmelad / sylt - jättegott att ha i rulltårta!
Den godaste plommonefterätten jag ätit:
SvaraRaderaDela plommonen i halvor, ta bort kärnan. Lägg i form med skärytan nedåt. Strö över råsocker och hackade valnötter. In i ugnen tills plommonen är mjuka och halvsmälta, servera med vaniljglass.
Störtenkelt och väldigt gott.. och typ lite GI :)
Plommonsmulpaj - gud, det låter gott!!
SvaraRaderaGud vad läckert det ser ut, plommon är helt fantastiskt gott! Finns planer på att plantera det i en framtida trädgård, lite svårt nu med balkong ;) Ha en riktigt bra vecka Joanna, kram
SvaraRaderaJag skulle vilja ha en sådan där gilla-knapp som på Facebook nu...:)
SvaraRadera