tisdag 22 september 2009

Det är ingen myt

att läkare skriver som krattor. Det är inget lustigt skämt och det är ingen fördom. Det är sant.

Fick det nya schemat hemskickat idag. Det andra skiljde sig från det första och detta skiljer sig från båda föregångarna. Dessutom är det många frågetecken. För att inte nämna att jag ser ut som ett själv just nu.

- Börjar nog på mensdag 1 (tror jag, är svårt att utläsa)
- Ska inte spraya (det har jag inte gjort förr men på det här schemat var det inte överstruket. Fast jag har ju inte fått några recept eller instruktioner om nån sprayning...)
- Antar att jag fortsätter med Gonal-f som vanligt (trots att det var Puregon som var ikryssat. Har bara recept för Gonal-f)
- Börjar med 150 IE som vanligt men håller dosen låg en dag längre, dvs i 5 dagar. Dag 6 ska jag höja dosen, men bara till 200 IE och inte 225 som innan.

Helvete! Det finns väl inte dos 200 i sprutpennan?! Finns det 150 och 50? Ska jag behöva sticka mig TVÅ gånger i magen? Och sen TRE när jag börjar med Orgalutran? Springer ut och kollar på mina sprutpenns-left overs (som jag ska lämna på apoteket när jag får tid nån gång...). 150 finns, men inte 50. Jaha. Fattar ingenting. Har läkaren skrivit fel? Menar han 225? Eller ska jag höfta och dra ur sprutan när det känns som 200??!

Tänkte inte ringa först för de översta grejerna tycker jag att jag har listat ut ändå. Men det här är ju bara fel. Mitt alldeles nya och fina schema är fyllt med kråkfötter. Nån som kan läsa fågel?!

3 kommentarer:

 1. Hej,hej.
  Känner mycket väl igen det du skriver. Var precis samma för mig när jag startade mitt andra försök här för ca två veckor seda. Puregon på schemat men gonal som tidigare på receptet. Doseringen ställd till 250 som inte finns på pennan?! Tog dosen över första kvällen dvs 262,5 eftersom det låg närmast 250. Dagen efter ringde jag dem och undrade hur det var tänkt och fick som svar att 262,5 var bra. Efter två timmar ringer de igen och säger att jag skall öka till 300 istället. Mindre bra koll...
  Rekommenderar ett samtal till dem och be om en förklaring på hur de tänkt egentligen.
  Lycka till nu vid nästa försök. Kommer följa din resa och hålla tummarna.
  Stora kramar Åsa

  SvaraRadera
 2. Noterade nu när jag läste igenom hela din blogg lite ordentligare att vi båda går till samma klinik. Kan ha ett samband kanske...

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Ja, jag ska verkligen ringa kliniken. Som om man inte har nog att tänka på så måste man hålla koll på att läkarna skriver rätt i schemat. Typiskt.

  Vad "roligt" att vi går till samma klinik. Kanske har vi sprungit på varandra redan :) Eller så gör vi det i framtiden. Hittade till din blogg inte för inte så länge sen och ska följa den och hoppas med dig! :)

  Vad spännande idag förresten!!! Jag håller tummarna stenhårt! Och väntar med spänning på besked om hur det har gått.

  BAMSEKRAM!!!

  SvaraRadera