onsdag 1 september 2010

Hur man mår efter tre konsekutiva akupunkturbesök

Jo, det ska jag be om att få tala om. Jag har blandade känslor, sådär medium, medium-rare ungefär. Första gången gick ganska smärtfritt (för 8 dagar sen), andra gången (för 6 dagar sen) lämnade jag mottagningen med ont i handen och en vad som knappt gick att stå på. Båda dessa ställen har jag fått väldigt smickrande blåmärken på.


Här är min handled och ni kan säkert föreställa er färgen på blåmärket för ett par dagar sen jämfört med idag. Men att en så liten nål kan göra så mycket väsen av sig fattar jag inte riktigt.

Idag gjorde det ganska ont, speciellt när han satte en nål i foten för då kom han åt en nerv och jag ryckte till i hela kroppen. Inte så gött när man har nålar överallt. Då gjorde det apont faktiskt. Men idag somnade jag för första gången. Det var riktigt skönt, men vaknar man sen med ett ryck som man gör så ofta när man sover på obskyra ställen, då känns nålarna rejält. Ont igen.

Har två besök inplanerade i nästa vecka. Hoppas verkligen den här skiten gör nån nytta för det är inte så kul som många säger att det är. Hela akupunkturkulturen är lite väl glorifierad för min smak. Let's face it, det är INTE skönt, det gör ONT och det kostar en JÄVLA massa pengar. Men för den delen behöver det inte vara bortkastat. Når jag bara mitt mål så är jag beredd att göra nästan vad som helst.

6 kommentarer:

 1. Jag gick också på akupunktur inför vår andra ivf. Med tanke på att jag alltid varit så livrädd för nålar, var det en galen tanke att gå på akupunktur frivilligt. Första besöket kallsvettades jag och dog nog nästan. Men jag bet ihop. Men efter ett par besök slockande jag som en stock flera gånger. Akupunktur gjorde susen för mig, blev så lugn och gick som i en bubbla hem efteråt med ett fånigt leende. Som du säger är man beredd att göra nästan vad som helst för att nå sitt mål!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag fick min akupunktur under landstingets frikort när vi gjorde vårt andra IVF försök och det var inte så intensivt. 1 ggr/veckan och inga blåmärken. jag har haft akupunktur under mina ÄP då jag inte tål andra smärtstillande. Det har fungerat bra, då ÄP inte känts alls.
  Hoppas ni lyckas snart!

  SvaraRadera
 3. Hej Joanna!

  Jag lovade att återkomma med en kommentar när jag skaffat en ny blogg. Det har jag gjort, dock blev det en gravid blogg och inte en barnlöshetsblogg. Vi anmälde oss till barnlöshetsutredningen i lördags och i måndags plussade jag på BIM-7. Nu hoppas jag bara att lilla miraklet stannar kvar..

  Håller tummen för att du får ditt efterlängtade plus snart!!

  SvaraRadera
 4. Åhå! Alla kroppar är nog lite olika. Jag upplevde akupunkturen otroligt positivt. Jag fick ström också, och visst det hände kanske 2 ggr att hon prickade mittt i nervhärvan mellan tummen o pekfingret - och det gjorde ont nån dag efteråt. Men annars, fullkomligt fantastiskt. Och avslappnande, men som sagt, alla är ju olika. Jag glorifierar det kanske, men enbart för att för mig var det en otroligt bra grej. :)

  SvaraRadera
 5. Åh det är tufft med akupunktur ibland! Jag blöder också lätt och får bauta-stora blåmärken, speciellt när de sticker i ryggslutet. Effekt får jag först efter en serie på 10-15 behandlingar, innan dess är det i princip ingen skillnad för mig förutom att jag blir yr efteråt.

  SvaraRadera
 6. Det stämmer det :) Jag tänkte inte på det först, 100%ig befruktning, men det var tungt från början! Tack så hemskt mycket för tumhållningen!! :)

  Låter inte trevligt om det känns så pass att du får blåmärken, men som du säger.. ger det utdelning så är det klart värt det!

  Kram!!

  SvaraRadera