söndag 26 september 2010

Blodprov istället för test

Ja, blir det något ET eller DET imorgon så kommer jag inte att kunna ta ett vanligt gravtest på testdagen utan får åka in till kliniken och ta ett blodprov. Känns helskumt när man är så van vid att stiga upp jäääääättetidigt på morgonen och smyga ner på toaletten på TD. Men pga att jag ska ta så många pregnylinjektioner under ruvningen så kommer resultatet inte vara säkert med en vanlig kissesticka. Och jag vill definitivt inte bli lurad...

Ni som har fått lämna blodprov istället för att ta ett test hemma, vad har ni för erfarenheter? Har det varit lättare eller jobbigare? Och när får man resultatet?

8 kommentarer:

 1. Vi har ju bara testat en gång och då med blodprov, kändes tryggt - man visste att svaret gick att lita på. (Hade tjuvtestat själv men vågade inte tro på det pga sprutorna). Lämnade blodprov på morgonen och blev uppringd ca 14. Det var en LÅNG förmiddag...och sen fick vi det bästa samtalet vi fått.

  Får man ett negativt besked så är det nog j-kligt tufft att få det på telefon. Men du SKA ju också få ett glädjesamtal!

  SvaraRadera
 2. Fördelen är väl att man får svaret tidigare. I mitt fall kunde jag inte ta blodprovet för vi var bortresta då, fick istället vänta på att kunna ta vanligt prov vilket inte kunde tas förräön flera dagar senare. Det gjorde att mensen redan hade hunnit komma vilket gjorde att FET fick skjutas fram en månad...

  SvaraRadera
 3. Vi gor ju bara blodprov har downunder - det som ar bra ar att man far veta vilket BETA nummer man far om man ar gravid...kandes tryggt tyckte jag..man kunde sedan se om det dubblades for blod prov nummer tva....
  Varma kramar infor ET......haller tummarna..aussie

  SvaraRadera
 4. Är så nyfiken på artikeln i Amelia. Vet du när den kommer?

  SvaraRadera
 5. Jag föredrar det. Har alltid tagir blodprov. Da finns det liksom inga tvivel. Inget "det kanske var förtidigt" eller "plusset verkar lite svagt".

  STORT LYCKA TILL IDAG!!!

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Här där jag bor är det alltid obligatoriskt blodprov som dessutom ska göras om 48h senare (och ytterligare 48h efter det) om det blir + för att se att värderna fördubblas som de ska.
  Känns personligen mkt bättre, man far det svart pa vitt o slipper grubbla...

  Själv testar jag lörd morgon (efter 3 IVF gör vi nu vanlig insemination istället, var 1:a), hoppas pa goda nyheter för oss alla!

  Lycka till, haller tummarna!

  SvaraRadera
 7. Mycket bra med blodprov, man får svart på vitt direkt. Tog bara några timmar tills vi fick svar.

  SvaraRadera
 8. Tack för era kommentarer tjejer!! Känner mig lugnare och mer mogen inför att få reda på resultatet via ett blodprov!

  SvaraRadera