fredag 24 september 2010

Resultatet

blev inte alls vad jag hade hoppats på. FYRA ynka ägg, vilket gör att vårt sjunde äggplock är det näst sämsta i vår historia. Ni förstår säkert att jag inte hoppar av glädje...

Det känns lite apa faktiskt! Och JA, jag vet. Det behövs bara ett guldägg för att det ska bli en graviditet av det hela. Men hade verkligen hoppats på en långtidsodling, jag såg fram emot det och det ingav en hel del hopp. Att vi provar något nytt, att vi kanske får lite information om hur våra embryon utvecklas mellan dag 3 och dag 5. Kanske händer det något häpnadsväckande som kan ge oss lite svar...

Läkaren sa att om alla fyra äggen blir befruktade och delar på sig precis som det ska så ska vi långtidsodla, men vad är egentligen oddsen för det? Det är ifall Menopuren har gjort att kvaliteten på äggen blivit ofattbart bra.

Vid tidigare försök har ju bara strax över hälften av äggen blivit befruktade. Sen har visserligen ALLA befruktade ägg fortsatt att dela på sig så just den biten av statistiken har vi på vår sida, men det hjälper ju inte om man bara plockar 4 ägg.

Känner mig förvånansvärt lugn och saklig ändå. Har jag slutligen vant mig? Är jag där nu, i den där sinnesstämningen då jag bara rycker på axlarna och säger 'vi får väl försöka igen'? Jag vet inte, men jag är inte van vid den här känslan alls. Känns oerhört udda med tanke på hur orolig och ledsen jag brukar bli. Är det akupunkturen som påverkat mig måhända?

Så, antagligen odling i tre dagar och ET på måndag. Inte ens säkert om vi får två ägg tillbaka. Kanske blir det inga alls...

Men tummar vet jag att jag har. Så många att jag nog inte kan räkna dem! =)
Tack ska ni ha allihopa!!!

(Sövningen gick förresten jättebra, tänkte berätta mer om den i ett annat inlägg dock!)

24 kommentarer:

 1. Hoppas på fyra toppägg och ET på måndag, det är klart att du kommer få åtminstone ett ägg tillbaka. Den här gången ska det gå, jag har bestämt det :) Kram

  SvaraRadera
 2. Hej vännen, förstar att det känns jobbigt just därför att ni verkligen ville langtidsodla den här gangen. Du vet att du har mina tummar för superfin befruktning.

  Ger dom dig nat annat att ta efter ET? Typ trombyl eller prednisolon? Lite nyfiken bara.

  Jo, att vara igang igen känns nog helt ok :) Vi kör FET i ostimulerad cykel sa jag har nog inte fattat det ännu ;) Far dock hjälp med proggisar efter FET sa det känns skönt.

  Far nog se till att maila dig nan kväll, har ju en massa att berätta!

  Vila upp dig nu och sa hoppas vi pa fin fint resultat!

  Stor kram Lisa

  SvaraRadera
 3. klart vi tänker och önskar dig allt gott:)

  SvaraRadera
 4. Hoppas hoppas! Jag håller hårt i tummarna.
  Jag instämmen med Anna! Det är klart att det ska gå den här gången, nu är vi fler som har bestämt det=)
  Trevlig helg=)

  SvaraRadera
 5. Jag har gjort sammanlagt 8 försök, 6 et och 2 fet. de första 5 färska körde vi på med puregon. fick ut allt mellan 19 & 8 ägg men endast 2-3 st har varit bra och det blev ingen graviditet av dem.. På vårt sista och sjätte försök bytte vi till menopur. Fick ut 5 ägg där endast 2 klarade sig. De är nu 1 år:-)

  Tänk positivt!!

  SvaraRadera
 6. Hoppas det går bra. :) Tummarna är iallafall hållna härifrån! Tänker på dig.

  SvaraRadera
 7. Trist att det blev så. Känner igen det där. Vi fick bara sämre och sämre resultat, så till sist gav vi upp. Men jag är tio år äldre än du så för min del är det liksom kört hur som helst.

  Nu håller jag och alla vi andra (hör ni det?!) tummarna för guldägget/guldäggen!!

  SvaraRadera
 8. Håller tummarna att alla fyra äggen befruktas. Kram

  SvaraRadera
 9. Håller alla tummar och katternas tassar på att det blir ett KANONSUPERGULDÄGG!!!

  SvaraRadera
 10. Hej Joanna ! Jag är en ny läsare och lämnar en liten kommentar till dig :)

  Hoppas att det ska lyckas ! räkna med mina tummar!
  Jag är inte själv ofrivilligt barnlös (iaf inte vad jag vet än, har inte börjat försöka än). Ändå lever jag nära inpå det, sambons syster genomgår IVF2 nu ochjag vill sötta och hjälpa till. Och då kommer en liten fråga till dig (och andra personer som är ofrivilligt barnlösa) att det skulle vara intressant om ett inlägg handlade om HUR vi runt om kan visa stöd, omtanke och vänskap. Jag vet att alla är olika men lite tips skulle underlätta :) Svara om du vill !

  All lycka till dig och din familj för att den ska få bli lite större! Kram Nathalie

  SvaraRadera
 11. Håller tummar och tår och allt annat som går ;) På mån är vi många som tänker på dig och dina "små"
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Tack allihopa!!!! =) Ni är guld värda!

  SvaraRadera
 13. Men du, jag fick TVÅ ägg, som befruktades och delade sig som de skulle!!! :D

  Men jag förstår din oro! Jag mådde heller inte särskilt bra.. Och du har ju din långtidsodling att hoppas på också.

  Men ja, det fick jag lära mig.. Det behövs inte många om det är guldägg, vilket vi hoppas på här:D

  KRAM!!

  SvaraRadera
 14. Tummarna hålls för fullt. Lycka till! :-)

  SvaraRadera
 15. Håller mina tummar och tår!!
  Hur många ägg såg dem vid vul vid kontrollen?!
  Förlåt att jag frågar så mycket.
  Har tänkt på dig,er idag.

  kram

  SvaraRadera
 16. Självklart håller jag också tummarna för att allt går bra. Med så många tummar måste det ju bara gå!

  SvaraRadera
 17. Keep holding on :-)

  SvaraRadera
 18. Förstår att det känns trist, men det sägs ju tt menopuren ger mindre antal men bättre kvalitet så jag hoppas att det är fyra riktiga guldägg.

  SvaraRadera
 19. Jag är 39år och på min sista försök (3) fick vi bara 5 ägg. Jag var oxå besviken. MEN....4 klarade sig till dag 5! Jag fick 2 tillbaka och är nu gravid i vecka 15! Fick gonal-f plus menopur. Denna gång fick jag ta en spruta med 5ml suprefact dag 6 efter äggplock. Skulle varit nåt nytt från USA. Jag bor i Danmark o varit på dansk fertilitets klinik. Jag håller tummarna för er!

  SvaraRadera
 20. Givetvis hålls tummarna superhårt! Det är klart att ni får tillbaka ett superfint embryo imorgon (eller två t o m)! Skönt att sövningen gick bra!
  Kram

  SvaraRadera
 21. Jag veeet att det kanske inte tröstar. Men jag fick också endast fyra ägg när jag använde Menopur och endast ett var bra efter tre dagars simskola med spermier. Det är en liten Elvin idag. Så, nej, jag ger inte upp hoppet om att ni kan lyckas den här gången!! Banne mig igen!!

  Kram kram kram!

  SvaraRadera