onsdag 29 september 2010

Det gick på sämsta tänkbara sätt... :(

Det hade inte hänt ett skit med äggen sen i måndags. Utvecklingen hade alltså helt avstannat...med största sannolikhet hade de inte kunnat leda till en graviditet om man satt tillbaka dem i måndags så den sorgen slapp jag.

Ja, vad ska man säga...känner mig helt tom. Andra bra ord som passar in på mig just nu är kass, värdelös, trött, besviken, i upplösningstillstånd, ledsen....väldigt väldigt ledsen.

Nu ska jag åka hem och ta en dusch och sen åka till jobbet för jag orkar inte med att sitta hemma och gråta hela dagen.

Och som vanligt kan ni sluta hålla tummarna nu. Det finns säkert andra som behöver dem mer.

Och just det ja, ännu en sak att vara glad över är att vi får hela 13000 kr tillbaka av de 26500 vi betalat. Jippi...

61 kommentarer:

 1. Åh, nej. :( Det är så himla orättvist, och jag är så ledsen för er skull.

  SvaraRadera
 2. Kramar om!! Ord är överflödiga.

  SvaraRadera
 3. Nädu, jag har en tumme permanent reserverad för er tills den dagen det går vägen... på NÅGOT sätt. För det bara ska det göra. Även om det verkar som vägen dit är olidligt lång och krokig just nu :(

  Jag är så ledsen att det blev dåliga nyheter...

  Många kramar!

  SvaraRadera
 4. Faan också! Det här skulle ju funka. Jag håller dock en permanent tumme för er, ni kommer att lyckas! Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Jag blir så ledsen för din skull, så himla ledsen...Livet är så sunkigt ibland, och oftare för en del.

  För oss gick det sämre och sämre för varje IVF (i princip) men jag har också hört om en del som det har gått väldigt mycket upp och ner för. Grejen med dig är ju att du verkligen har provat allt och tagit reda på allt som man bara tänkas kan. Men sen är det ju ändå så att den där jädrans slumpen kan spela ut en hur som helst, hur mycket man än förbereder sig.

  Det är ju också det som är så hemskt med IVF, man vet aldrig vilka ägg och spermier som kommer just DEN gången. Och det gör ju att man vill prova om och om igen ända tills plånboken, tålamodet eller åldern sätter stopp. För det FINNS ju de som lyckas på försök 8-10-12 och så vidare. Hoppet jagar en vidare för den alternativa tanken, om att inte kunna få biologiska barn, är så hemsk och så stor att man bara inte kan ta in den helt enkelt.

  Vad säger man till dig en dag som denna? Jag vet inte. Jag önskar bara att jag kunde ge dig en kram, sitta bredvid dig och finnas där om du vill prata eller bara gråta. Nu verkar det som du har såna i din närhet som bryr sig om dig och det är ju så otroligt viktigt. Jag finns här i cyberrymden så om du vill skrika, gråta, fundera - gör det via tangentbordet om du orkar. Jag och många till finns här. Vi lyssnar, vi bryr oss.

  För det första skulle jag vilja skälla ut kliniken som inte kan ge er alla pengar tillbaka. Det blev ju inget resultat! Men, jag vet att de flesta kliniker gör så bara när det inte blir något befruktat - som det blev för oss en av gångerna till exempel. Men ändå...arrggghhhh...!

  SvaraRadera
 6. Fy så orättvis livet är, så många som hållit tummarna och ändå vill det sig inte för er.
  Usch jag saknar ord, är så ledsen för er bådas skull. Hoppas ni finner tröst i varandra och orkar gå vidare.

  SvaraRadera
 7. fan åxå! :'( jag vet att det finns inga ord som kan trösta dig just nu, men du ska veta att oavsett vad du uppmanar mig till så kommer jag aldrig att sluta hålla tummarna! skitihelvetesjävlapisseskit! vi hörs och ses snart vännen. kraaaaaam!

  fan!

  /FS

  SvaraRadera
 8. Nej nej nej!!!
  Det var ju för tusan eran tur nu!
  Många varma kramar till er från oss!

  SvaraRadera
 9. Åh nej. Så fruktansvärt orättvist livet är. <3<3<3

  SvaraRadera
 10. neeeeeeej, det var tråkigt att höra :( har följt din blogg sedan det egna andra-försöket misslyckades i somras och den har varit till stor hjälp när saker och ting känns som mörkast. jag förstår att du är ledsen, trött och besviken men kom ihåg att det inte är ditt fel - så du är varken kass eller värdelös. och du - det kommer att ordna sig! jag fortsätter hålla mina tummar, för du kommer behöva dem snart igen. kramar

  SvaraRadera
 11. Neeeej :( Usch, så trist!
  Stora tröstkramar från mig!

  SvaraRadera
 12. Nej, det får inte vara sant! Jag lider verkligen med er, såklart att man tror att allt är bra när man inte hör något från kliniken.
  Skickar en STOOOR kram till Er

  SvaraRadera
 13. Tycker det är så piss av kliniken att de inte ringer!!! Borde va spöstraff på sånt, förstår de återigen inte hur viktigt detta är för oss???

  Och sen är det skit att de inte betalar tillbaka hela beloppet. Om man gör landstingsförsök så räknas ju det inte försöket alls om det inte blir återföring. Vilket får mig att bli ännu mer skitarg på Öresundskliniken som inte långtidsodlat på dig innan - tänk om det varit så här innan oxå! GGGRRRRRRRRRR

  Kommer ni att få något uppföljningsbesök nu för att utvärdera och se hur ni ska gå vidare?

  SvaraRadera
 14. Har loggat in minst 1g/timmen för att se hur det gatt för er, sa hemskt för er att resultatet blev som det blev! Fast hade kanske pa ett sätt var skönt att slippa ga och ruva eventuellt "dödsdömda" ägg (snöplig tröst, jag vet)...

  Du verkar iaf hittat en klinik som är beredd att testa olika nya metoder, du ska se att de kommer hitta er mirakel-metod!

  Haller en permanent tumme för er och alla andra i var sits...

  Stor kram

  SvaraRadera
 15. Nej nej nej! Så himla tråkigt att det inte gick.
  Många kramar

  SvaraRadera
 16. Hej du. Vad ledsen jag blir av att höra det här, jag har tänkt varje gång att nu är det verkligen eran tur! =( Skriv om dina tips för hur man klarar sig. Jag beundrar hur du orkar. Hur tänker ni inför kommande? Jag har ju problem med mina missfall och ibland i mina svarta stunder tänker jag hur många ska man ha då, ska man sitta efter säg 10 stycken och fortfarande tänka "nästa gång, nästa gång" liksom? Hur länge kommer man orka?
  Jag antar att man orkar ändå, hoppet lever ju liksom. Jag tror ni kommer få erat barn nån dag så jag hoppas på er och tycker ni ska fortsätta kämpa iallafall! Jag läst nån annanstans att det inte ser bra ut om man gjort så många ivf och aldrig blivit gravid, men det har du ju! Läste att missfall inte spelar någon roll, det är bara grejen att det gått så långt iallafall. Så jag hoppas du sörjer och sen biter ihop igen, vi är många som följer din resa.
  Alltid nån tröst med pengarna, eller tröst och tröst, men underlättare ju framtiden.

  Själv plussade jag igår, det kommer vara 5:gången jag är gravid, varav en resulterade i ett levande barn. Jag plussade samma dag som vi påbörjade vår missfallsutredning, och har fått trombyl att testa denna gång. I morse kom det som början till mens, men sen avstannade det. Jag föll ner i ett svart hål (igen) men nu så får vi se om jag hämtar lite luft.
  Kanske ska börja med en blogg själv jag med, så slipper jag tjata av mig här och i andras kommentarer =)

  Kramar på dig!

  SvaraRadera
 17. Vad ledsen jag blir att läsa detta . . Har inte kliniken ringt , kom ni bara dit och fick beskedet? Många varma kramar

  SvaraRadera
 18. Tänker på dig och skickar många kramar. <3

  SvaraRadera
 19. Läste dom andra kommentarerna nu och trodde i min enfald att det var rätt så okej att få tillbaks halva summan när man gör sådär. Men om landstinget inte tar betalt för det och inte räknar det som försök är det pissigt att kliniken ska ta betalt för det! Men samtidigt förstår jag att dom haft nån slags utgift för det där med. Dom privata klinikerna tjänar ju pengar på det, det förstår man ju.

  Än en gång, så trist att höra. Kram

  SvaraRadera
 20. Helvete också!! Skickar stora styrkekramar.

  SvaraRadera
 21. Jag blir så ledsen så ledsen för er skull, känns så fruktansvärt orättvist :( beundrar din styrka, hade aldrig orkat det du går igenom.

  Många styrkekramar

  SvaraRadera
 22. Hej, det är nog olika med vad landstingen räknar som försök. Som jag förstått det på sahlgrenska så är det äggplocket som räknas som försök. Otroligt trist Joanna att det inte blev ngn insättning, lider med er och vet hur det känns, besvikelsen är total. Håller tummarna för er!

  SvaraRadera
 23. Vad sorgligt, vad orättvist... Stora kramar till er!!

  SvaraRadera
 24. Skit skit skit skit!!!
  Är det inte dags att göra en kromosomanalys nu? Önskar Er all lycka och att ni kommer att få ert efterlängtade barn! Kram

  SvaraRadera
 25. Nej f-n!!!! Usch, vad ledsen jag blev för er skull :( Massa kramar!

  SvaraRadera
 26. Varför i helvete ringde inte kliniken och sa nåt?? Blir så upprörd å era vägnar. Ni har ju suttit och känt hoppet tills ni kom dit.

  Det är så orättvist alltihopa. Skriver utan att tänka, låter så neggo. Men jag vill så gärna att ni ska lyckas. Det är ni så otroligt värda!

  Miljoner kramar!!

  SvaraRadera
 27. Faaan också säger jag bara! Mega kramar!!!

  SvaraRadera
 28. Åh, nej!! Blir alldeles ledsen och besviken ihop med er. Fan att ni ska ha det så tufft hela tiden, det ska ju bara lyckas nu - NI ska bara få lyckas nu!

  Tänker på er. KRAM!

  SvaraRadera
 29. Tänker på dig. Kramar i massor!

  SvaraRadera
 30. Lider med er idag och fortsätter hålla tummarna för nästa försök. Beundrar eran styrka och hoppas verkligen att ni orkar ta er upp och satsa igen. Ni förtjänar att bli föräldrar!

  Kramar Linda

  SvaraRadera
 31. NEEEJ! Du vet hur förbannat ledsen jag blir för er skull!

  KRAM!!!

  SvaraRadera
 32. Jag är verkligen jätteledsen för er skull! De är verkligen så orättvist det skulle vara er tur nu..

  kramar

  SvaraRadera
 33. Bamsekram till dig
  - Nathalie

  SvaraRadera
 34. Vad ledsen jag blir, hade hoppats och hoppats att det skulle vara din tur att det skulle gå vägen denna gången...
  Håller tummarna stenhårt för er fortfarande!

  //Anne

  SvaraRadera
 35. Åh... :-( Vilket skit. Och så orättivst och ledsamt.

  SvaraRadera
 36. Hejsan!
  Tack för enormt bra och urförlig blogg! Du har fått mig fast.

  Beklagar sorgen... Hoppas ni vill och har möjlighet att prova igen!

  Jag och min sambo har just börjat våran utredning med resultatet (än så länge)- simmare NOLL. Så jag kommer väl någon gång (när utredningen är helt klar) få gå igenom lite av vad det du gör, tror jag.

  Du hjälper mig igenom grekiskan som detta språk är...

  Lycka till/ MygganMy -82

  SvaraRadera
 37. Nej..... Vet inte vad jag ska skriva... Blir så ledsen för er skull... KRAMAR I MÄNGDER!

  SvaraRadera
 38. Oh gumman, som så många andra redan har skrivit finns det inga ord i denna värld som tröstar när livet är så himla tungt och orättvist. Jag hoppas och tror att du reser dig snart igen och orkar fortsätta kampen om er dröm.
  Kram maria

  SvaraRadera
 39. NEJ, blir helt mållös. Är hemskt ledsen för er skull, massor av kramar!

  SvaraRadera
 40. Vet inte vad jag ska säga mer än att jag är väldigt ledsen för er skull. :´( Stor Kram.

  SvaraRadera
 41. Fan. Det är så otroligt hemskt. Menar du att de inte ringde, utan lät er komma fast de visste? Trodde bara det hände fertilitetsturister som de bedömer redan är på väg när de själva vet. Saknar de helt empati, förmågan att förstå hur fruktansvärt det är att behöva möta läkarens blick vid beskedet - att en telefon ger mig möjlighet att behålla respekten och dessutom kravla ned i min säng efteråt.

  När det gäller kostnaden, så blir jag nästan förvånad när jag inser att de faktiskt ger tillbaka något. Min klinik tar betalt per äggplock... Så jag har betalt 60000kr för 1 enda försök som gav insättning. De andra avbröts ju efteråt.

  SvaraRadera
 42. Tråkigt att höra...

  Ni som gnäller på att kliniken tar betalt: Varför skulle kliniken arbeta gratis? Det är väll självklart att de måste ta betalt! Det är ju inte direkt klinikens fel om embryona inte fortsätter dela sig så att de kan göra ET.

  SvaraRadera
 43. Jag har suttit och laddat:
  Helvetes, jävla skit.
  Förbannade skitkropp.
  Varför just du!
  Har du inte lidit tillräckligt?
  F-ns pissliv.

  Å vad jag önskar att jag kunde krama dig....

  SvaraRadera
 44. Skit oxå!! Kan inte skriva annat än: Skit!!
  Men fortsätter hålla tummarna, för det måste bli er tur snart!
  Kram Ulrica

  SvaraRadera
 45. Tänker på er och inser att livet är bra orättvist.. Det var ju er tur nu! Men jag håller fortfarande tummarna och hoppas att det kommer att gå vägen för er till slut! Ge inte upp!
  Kram C

  SvaraRadera
 46. USch och fy vad jäkla orättvist!! Ge inte upp, så länge det finns kärlek finns det hopp! Power till dig tjejen...
  Kram

  SvaraRadera
 47. Detta var verkligen sorgligt. Mitt hjarta gar ut till dig och din man....aussie

  SvaraRadera
 48. Vännen, vill bara att du ska veta att jag tänker pa er. Ta hand om varann! Hoppas höra av dig snart sa att jag vet att du är, efter omständigheterna, ok.

  Stor kram Lisa

  SvaraRadera
 49. Inflikar en kram bland alla andra, förbenat orättvist!

  SvaraRadera
 50. Neeeej vad tråkigt att höra! Kramar!

  SvaraRadera
 51. Så ledsen för er skull!
  ...är utan ord...
  Tänker på er!
  Massor med kramar

  SvaraRadera
 52. Jag är så ledsen för er skull. Jag hoppas verkligen att ni har orken att fortsätta för en dag blir det er tur. Tänker på er och skickar massor av styrkekramar. Linda J

  SvaraRadera