tisdag 21 september 2010

ÄP-frågor och svar

Jag visste inte att man kunde bli sövd när man har äp, hur kommer det sig att du ska bli det?
Det är rutin på den här kliniken. Det var inte tal om det på den förra kliniken alls, där fick jag bara extra gottis i armen när det gjorde för ont. Slocknade visserligen av det, men sövdes aldrig på riktigt av narkossköterska. Vet inte varför det är så stor skillnad mellan klinikerna, men här på Cura tycker de att man lika gärna kan sövas eftersom det ofta gör ganska ont och är obehagligt.

Gör de Äp på fredag på dig? Innebär de att de sätter in på helg
Japp, det blir ÄP på fredag. Och iom det så blir det insättning på måndag om det blir korttidsodling och onsdag om långtidsodling. Hoppas så klart på långtidsodling.

Tänkte fråga dig om du har erfarenhet av akupunktur? jag ska göra det i samband med IVF nr 2. Kan jag göra detta under tiden jag tar sprutor och dagarna vid äggplockning?
Jag har provat akupunktur två gånger. Under IVF5 då vi äntligen blev gravida och nu under IVF7. Man kan gå på akupunktur under tiden man tar sprutor och dagarna vid äggplock. Det varierar lite från akupunktör till akupunktör, när de vill sätta nålarna men det är bara att ta ett snack med den man går till i så fall.

Vart kan jag läsa om varför du lämnade ök till den du nu har?
Minns inte var jag skrivit det tidigare, men bytet från Ök till Cura berodde på att vi gjort 6 försök på Ök redan och det kändes som att jag fick jobba väldigt hårt för att få till några förändringar i behandlingarna. Jag kände också att jag behövde byta för att psykologiskt må lite bättre. Få lite andra utlåtanden, en nystart.

Vilken klinik går du på?
Den här gången är vi på Cura-kliniken i Malmö. Tidigare försök har varit på Öresundskliniken i Malmö.

8 kommentarer:

 1. Tänk att de gör så olika på klinikerna. Jag skulle också vilja bli sövd men det gör de inte i Falun..... Jag har turen att bo i en kommun så jag får tre gratisförsök medans vissa bara får ett. Tycker du gjort rätt som bytt klinik, som du säger, nystart. Jag håller tummarna.
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Tack för svaren Jonna. Jag går på Ök själv fick inget morfin sist på äp utan de gav mig dormicum. Ja blev väldigt ledsen och besviken på dem. Snart ska jag göra äp men jag har fortfarande ej fått svar om de skaffar fram rent morfin. Då jag inte tål 'plagiat' men jag vill verkligen få slippa smärta så långt de bara går. Är på samma sprut dag som dig. Tack för att du delar med dig.

  SvaraRadera
 3. Å, tänk om man kunde bli sövd under äp, va skönt det hade varit. Vårat förra var en hemsk uppelevelse, det gjorde så fruktansvärt ont! Kanske lite därför man drar sig för att dra igång igen... men som tur är handlar det ju bara om ca 10 minuter och sen är det ju över :)
  Va roligt att det snart är ÄP för eran del. Följer din blogg och håller tummarna så hårt jag bara kan, hoppas verkligen det är eran tur nu!!!
  Många varma höstkramar!

  SvaraRadera
 4. Nu har ju jag inte gjort något ÄP än men det känns som att det vore väldigt skönt att sova under det.
  Jag håller alla tummar för er, Joanna och tycker att det verkligen borde vara er tur nu!

  SvaraRadera
 5. Det låter verkligen som att det var ett klokt val att byta klinik.. Särskilt en nystart låter riktigt bra! Nu ska det gå vägen, hela vägen!

  Vet du något om akupunktur vid FET?

  Kraaam!!

  SvaraRadera
 6. Jag har en kompis som har gjort flera IVF på Cura, hon säger att de har använt något som kallas änglamjölk där vid äp, man blir i princip sövd, men man har inte så svårt att vakna sen... Hon sa att hon aldrig mått så bra som då!

  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Lycka till imorron tjejen! Hoppas de plockar ut många fina ägg och att äggisarna kommer ha det bra när de sover över i Malmö över helgen :-)

  Kramar!

  SvaraRadera
 8. Så skönt att få bli sövd vid äggplocket! RMC i Linköping fick man endast lite smärtstillande vid äggplocket, det gjorde verkligen apont! Sedan när vi var på Carlanderska i Götet, fick jag mkt mera smärtlindring då sa de att det inte ska göra ont vid äggplock, det blev en mkt trevligare upplevelse! Härligt att ni är på gång igen och håller tummarna att det ska gå vägen för er....:-))

  SvaraRadera