söndag 26 september 2010

Inför ET/DET-status

Igår ringde de inte från kliniken. Idag har de heller inte ringt. Det känns ju onekligen lovande men man vet så klart aldrig. Det enda jag kan gå på är rent teknisk fakta från tidigare försök, och har vi haft X antal befruktade ägg på dag 1 efter ÄP så har vi haft lika många befruktade ägg på dag 2 och 3 också. Så det känns rimligast att anta att det finns befruktade ägg och sen är det bara att hoppas att de är tillräckligt fina att sätta tillbaka.

Jag känner mig lugn. Lite skrämmande, för min egen del, att jag är så här pass lugn faktiskt. Skrev om det för några dagar sen också och vet inte riktigt vad det beror på. Det kan vara akupunkturen och det kan vara de nya hormonerna. Men mest tror jag det är för att jag har accepterat att det är så här det ser ut för oss. Inte att vi kanske aldrig kommer att få barn för det är en tanke som jag med all säkerhet kan säga att jag aldrig kommer att acceptera. Men att det är så in i helvete svårt för oss, det har jag nog accepterat.

Och att det kostar pengar, det har jag också accepterat. Vi får välja bort annat i våra liv som vi annars lagt pengar på, schyssta möbler, häftiga resor, ny bil osv. Vi har det rätt så gott ställt ekonomiskt nu när vi båda har jobb igen. Kanske är det så att jag fick mig en AHA-upplevelse när vi båda var arbetslösa. Det kändes otroligt tungt att förutom att sitta fast i barnlöshetens träsk så kanske vi inte skulle ha en chans att komma upp därifrån. Med pengar har vi i alla fall den där chansen, och den håller mig ganska lugn.

Hoppas nu det här lugnet gör min kropp mer mottaglig för ett litet embryo eller två. Och att jag om 10 dagar när jag är i slutet av ruvningen fortfarande är lugn, för det betvivlar jag verkligen =) Ni vet ju de flesta hur det är...

12 kommentarer:

 1. Lycka till imorgon nu!
  Tänker på er :)
  Många kramar!

  SvaraRadera
 2. Jag håller tummarna för dig!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej igen!
  Läste precis att ET var planerat till 29/9? tänkte att det var imorgon. Men håller tummarna ända dit :)
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Maria: Planen var att göra långtidsodling på äggen och då hade ET blivit på onsdag. Men eftersom vi bara fick ut fyra stycken så blir det ET imorgon istället...såvida inte alla fyra äggen blivit befruktade och delat på sig. Då tyckte läkaren att vi gott kunde långtidsodla dem.

  Får se vad de säger på kliniken. Ringer de inte innan så blir det ET imorgon.

  Tack för tummar mina fina vänner!

  SvaraRadera
 5. Jag har också börjat känna igen känslan att man reagerar med, ah detta känner jag igen. Det är något som skrämer mig att jag reagerar så. Det ska väl för f..n inte var meningen att vi ska behöva acceptera detta! Har inte kännt mig så här trött och nere tidigare , är det bra eller har kroppen gett upp? Kanske är det höstvädret?Lycka till i morgon jag kör för hoppningsvis på torsdag.

  SvaraRadera
 6. Tänker på er i morgon och håller tummarna hårt! Tro det är bra med ditt lugn, smittar av sig också :)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Du har en award att hämta hos mig

  SvaraRadera
 8. Jag håller tummarna för allt vad tygen håller!
  /Ulrica

  SvaraRadera
 9. Många lycka till imorgon Joanna! Här hålls tummar och tår :)

  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Nu måste det väl ändå vara er tur!! Håller tummarna för er! Du har en award att hämta hos mig. ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 11. Håller tummarna och tänker på er hela tiden!!

  Kram!

  SvaraRadera