måndag 27 september 2010

Morgonen då jag stod på helvetets rand

Det kändes som att jag skulle dö när jag plockade upp telefonen på jobbet imorse och såg att jag hade ett missat samtal från ett hemligt nummer. Jag ringde upp kliniken på direkten men deras telefontid börjar inte förrän klockan 9. Svettfläckarna under armarna blev större. Jag skickade ett mail och fick snabbt ett svar tillbaka att läkaren snart skulle ringa upp mig igen. De längsta minuterna jag varit med om...

Till slut ringde hon och inledde med orden 'Nu är det så här...' Tror ni jag blev mindre nervös då?

Två av äggen är befruktade men med tveksam kvalitet. Skit också tänkte jag direkt, de andra två äggen har säkert åkt i sopen redan. Sen berättade läkaren att de andra två äggen är jättefint befruktade, helt perfekta! Vet ni vad det här betyder?! ALLA fyra äggen är befruktade, 100% befruktningsgrad, rekord och allt! =)

Det är inte helt perfekta omständigheter för att man ska vilja långtidsodla men eftersom alla äggen är befruktade och de två sämre fortfarande kan bli bra så tyckte läkaren att vi skulle vänta till på onsdag med ET/DET. Hon var noga med att förklara att det så klart finns en risk att det inte finns något att sätta tillbaka på onsdag men att hon tyckte att vi skulle chansa. Hon var själv väldigt nyfiken på vad som skulle hända med våra ägg de närmsta två dagarna och det tycker jag känns jättepositivt. Att hon är utredande, utforskande och nyfiken istället för att hela tiden göra samma sak för att 'det ska ju funka'. Kanske får vi några svar av långtisdodlingen, kanske kan vi lära oss något? Det tycker jag är det absolut viktigaste för oss i nuläget eftersom vi har så många misslyckade försök bakom oss. Hon tyckte faktiskt det skulle bli riktigt spännande att se vad som händer med äggen nu eftersom hon verkligen inte kunde förstå hur ett par i vår ålder och med våra förutsättningar fortfarande inte är gravida.

Så nu blir det ytterligare två dagars nervös väntan. På onsdag klockan 12 smäller det! Hoppas jag har alla tummar med mig, tror småttingarna i odlingsskålarna på kliniken behöver all hjälp de kan få =)

35 kommentarer:

 1. shit jag blev alldeles nervös av de första raderna i inlägget! men du, det där låter ju bra :)

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir att du äntligen fått tag på en sån läkare! Låter ju helt underbar, precis så man vill ha det!!

  SvaraRadera
 3. Åhhhh hjälp! Jag blev också alldeles supernervös i början och sen alldeles tårögd i slutet av ditt inlägg. Det klart att jag kommer att hålla tummarna stenhårt för dig och dina små embryon nu i veckan. Stor kram och stort lycka till!
  PS. Du skriver fantastiskt bra om hur det är att vara barnlös!

  SvaraRadera
 4. Oj, vilket spännande inlägg! Satt under morgonen och väntade på uppdatering. : ) Vad händer om alla äggen är av bra kvalitet på onsdag? Hur många sätts in och hur många fryses in?

  Härligt att ni träffat en läkare som ni trivs med, det låter verkligen som om hon har rätt inställning!

  Håller tummar och tår!!

  SvaraRadera
 5. Men gud vad spännande!! Håller tummarna till max! Och jag håller med ovanstående - vad jätteskönt att ha fått tag i en läkare som engagerar sig så :0)

  SvaraRadera
 6. GRATTIS! Så var ytterligare ett steg taget! Alla tummar hålls till på onsdag. Kram!

  SvaraRadera
 7. Ah - sa ju det i sms.et! ;-) Toppkvalité - nu jävlar ska det ju funka! Kram!! ♥

  SvaraRadera
 8. Mina tummar har Ni!
  /Ulrica

  SvaraRadera
 9. Shit vad nervös jag blev i början av ditt inlägg. Det här är ju jätte bra, 100 % befruktade ägg!
  Nu jädrans håller vi tummar och muttorna!

  SvaraRadera
 10. Tjohoo! Jag håller tummarna så di blir blå!

  SvaraRadera
 11. Åh, vad jag håller tummarna nu!! Den här gången MåSTE det vara er tur!! Kram!

  SvaraRadera
 12. 100% befruktningsrad, det är jättefint!
  Jag fortsätter hålla tummarna!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Jösses som du skräms!! ;-) Tårarna var på väg men när jag läste längre och längre genom inlägget blev de glädjetårar för er istället :)
  Jag hoppas med hela mitt hjärta att det går vägen nu, ni som kämpar så!
  Spännande att följa din blogg :)
  Många varma kramar

  SvaraRadera
 14. Härligt!!
  100 %
  Håller tummarna
  KRAM

  SvaraRadera
 15. Grattis! Även jag hann bli stel för ett ögonblick, men så skönt att se att ni hänger i ännu med era fyra. Hoppas att allt fungerar till på onsdag (själv trillade jag tyvärr över kanten idag och fick inga tillbaka)

  SvaraRadera
 16. Hej Joanna !
  Först vill jag säga att jag håller mina tummar för er. Hoppas att du ska bli gravid och få en liten bäbis till din egen :)

  Å supertack för alla råd och tips hur man vara söttande till en person som genomgår IVF. Har hjälp mig mycket, nu vågar jag mer :)

  KRAM

  SvaraRadera
 17. Vad GLAD jag blir över att höra om det positiva resultatet! :) Lycka till nu! Stor Kram.

  SvaraRadera
 18. Tjohoo.. Grattis till 100%ig befruktning!! det är då inte illa :D

  SvaraRadera
 19. Oj vilken rysare du öppnade med. :-) Gratulerar till 100% befruktning, inte illa!! Håller tummarna för att du ska få tillbaka ett eller två finfina ägg på onsdag. Nu MÅSTE det ju bara vara ER tur!
  Kram

  SvaraRadera
 20. Jag håller alla tummar jag har!

  SvaraRadera
 21. Fantastiskt! Grattis! Det är nu det är er tur!!!
  Kram

  SvaraRadera
 22. Åh. Jag rös när jag började läsa de första raderna, och rös ännu mer när jag fortsatte att läsa. Åh så skönt. Jag hoppas att onsdag blir en fin dag också. KRAM

  SvaraRadera
 23. Usch, jag blev alldeles nervös av de första raderna. Det är ju ER tur att lyckas nu. Sen blev det bättre. Det låter ju kanon med 100%ig befruktning:) Håller tummarna för onsdag. Och TACK för grattis på min blogg, jag blev väldigt glad:)

  SvaraRadera
 24. Vilket härligt besked :) klart tummarna hålls och att det är onsdag som gäller! Kram

  SvaraRadera
 25. GUUUD va kul! Det är ju helt fantastiskt. Nu är det eran tur, känner det på mig :)
  Kram!

  SvaraRadera
 26. Så klart du och småttingarna har våra tummar, allt vi orkar!
  Jag håller med dig om att det är positivt att de ändrar och justerar för varje gång, det sägs ju också vara det som ökar chansen.
  Stor lycka-till-kram

  SvaraRadera
 27. Härligt med ett så bra resultat!!! Det ska bli så spännande att följa utvecklingen de kommande dagarna!!

  SvaraRadera
 28. heja heja! Jag minns hur nervig jag var när våra "små" skulle vara 5 dagar på kliniken... Hoppas det går lika fint för er som det gjorde för oss. Håller alla tummar och tår. :) Kram!

  SvaraRadera
 29. Var det Pia ni pratade med? Jag gillar faktiskt henne mer än Margareta, tycker hon har bättre svar eller rakare egentligen. Slätar inte över lika mcyket lixom.

  Alla tummarna hålles, hoppas du kan sova nu i två nätter ;-) hihi

  SvaraRadera
 30. Vad bra! Det måste ju vara riktiga guldägg. Kram!

  SvaraRadera
 31. Woho! Du har alla mina tummar och tår! Kram

  SvaraRadera