måndag 20 september 2010

ÄP-datum satt

Var på VUL imorse och det såg bra ut. Lite färre äggblåsor än vanligtvis, men förhoppningsvis är det bättre kvalitet på äggen. Det är vad som sägs om menopur i alla fall.

Jag kommer att sövas under plocket. Första gången för mig och det känns nervöst. Låter kanske knäppt, men jag är ju van vid att vara vaken och att se allt som händer. Sen att det gör svinont ibland är något jag lärt mig acceptera.

Blir det tillräckligt många befruktade ägg så gör vi långtidsodling på dem. HOPPAS starkt på detta, tror det hade gjort skillnad för hela försöket. Framför allt vad gäller min sinnesstämning.

Det var någon som frågade om spruttid, jag ska lägga upp lite statistik från våra tidigare försök som så många andra redan gjort. Idag är sprutdag 7 så fredag kommer att vara dag 11 från första sprutdagen.

Vad knasigt det känns förresten att börja med den här typen av ledighet på nya jobbet. På gamla jobbet fick jag rutin på det, kändes helt naturligt. Kanske är det för att jag inte jobbat här så länge och inte känner alla så bra än. Skönt att det är på en fredag i alla fall, så hinner folk glömma till på måndag att jag inte var på jobbet.

IVF7-schema upplagt till vänster!

22 kommentarer:

 1. Vad spännande! Hoppas att menopuren gör sitt jobb ordentligt nu!

  SvaraRadera
 2. Hoppas hoppas hoppas det går vägen! Testdag 12/10 va? Inte september? Gröt-Fia ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att ni kommit igång igen! Jag fick en känsla som sa mig nyss att ni kommer lyckas denna gång. Vet inte om det handlar om att så många andra misslyckats nu och att det måste var er tur nu. Hur som helst så tror och hoppas jag verkligen på att min känsla stämmer!

  SvaraRadera
 4. Tack för tummar tjejer! =) Vad hade jag gjort utan er...

  J: Tack för upplysningen. Fortfarande gröt i huvudet...uppenbarligen... :)

  SvaraRadera
 5. 'håller tummarna för att allt går vägen den här gången* KRAM

  SvaraRadera
 6. Ah, jag haller tummarna. Det är er tur nu!

  Och oroa dig inte för att sövas, det är hur smidigt som helst.

  Stor kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Jag visste inte att man kunde bli sövd när man har äp, hur kommer det sig att du ska bli det?
  Låter spännande att det kanske blir långtidsodling.
  Du har självklart mina tummar!

  SvaraRadera
 8. spännande! håller tummar och tår för er skull!

  kram Monica R

  SvaraRadera
 9. varför sövas denna gång?

  kram j

  SvaraRadera
 10. Spännande med äggplock! Varför ska du vara sövd denna gången?

  SvaraRadera
 11. Spännande att det snart är dags för ÄP. Håller tummarna riktigt ordentligt nu!

  SvaraRadera
 12. Gör de Äp på fredag på dig?innebär de att de sätter in på helgen? Ja får först komma in på kontroll på torsdag och äp v39. Är också på sprut dag 7. . Vad skönt bli ned sövd ska höra om min, kan göra de om de ej kan erbjuda mig ren morfin. Sist fick ja stesolid och lokal bedövning samt dormicum. Inget morfin. De tog ej fram 'rent' trots de visste om min allergi. Var jobbig upplevelse att ha så ont som jag hade .. Spännande och önskar Er all lycka till.

  SvaraRadera
 13. Jag får en sån bra känsla för det här försöket. Förmodligen för att du bytt klinik och bytt till Menopur. Nu jäklar ska det ske!

  Kram!!

  SvaraRadera
 14. spännande!
  jag har äggplockning vecka 41 (ett tag kvar). Tänkte fråga dig om du har erfarenhet av akupunktur? jag ska göra det i samband med IVF nr 2. Kan jag göra detta under tiden jag tar sprutor och dagarna vid äggplockning?
  /kajsa

  SvaraRadera
 15. Åh vad jag hoppas på att det blir långtidsodling. Håller tummarna så de är blå!

  KRAM!

  SvaraRadera
 16. Vart kan jag läsa om varför du lämnade ök till den du nu har? Jätte tacksam för svar :-)

  SvaraRadera
 17. Kannonbra Joanna! Jag tror stenhart pa detta att ju farre agg- ju battre kvalitet!
  Som du vet (tror jag) sa blir man sovd I australien vid aggplock - funkar jattebra...man vaknar upp med en tejpbit pa handen dar det star hur manga agg man fick ut ( iallafall sa gor de har!!!)
  Jag hoppas verkligen for er skull att det blir ett jattebra resultat vid langtidsodlingen.....och jag tror att denna gang is IT!!!!!
  varma kramar.....aussie

  SvaraRadera
 18. Vad spännande med ÄP snart! Hoppas och tror på ett kanonresultat för er.
  Kram!

  SvaraRadera
 19. Håller tummarna att ditt äggplock går bra. Vilken klinik går du på? Vi har kommit till den punkten då landstingsförsöken är slut så nu måste vi välja privatklinik. Vilka kliniker vi väljer mellan finns på min blogg.

  SvaraRadera
 20. Vad glad jag blir att det såg bra ut på VUL, och att du får reda på ÄP så tidigt så att du kan planera ledighet på fredag. Jag har max fått 3 dagars förberedelse, så det brukar ha blivit lite fixande med hundvakt å så. Men det ordnar sig ju alltid! Hoppas på långtidsodling för dig och längtar till det positiva resultatet!! :) Kram Kix

  SvaraRadera
 21. Lycka till nu med allt! Tummarna är blå!

  SvaraRadera