torsdag 2 september 2010

Senaste IVF7-statusen

- Har fått beskedet från vårdcentralen att jag inte har några som helst tendenser till glutenintolerans. Så det kan jag stryka från min lista. Check!

- Vad gäller laktosintolerans/laktoskänslighet så tror jag att jag måste kolla upp det där igen. Gjorde ju ett test hemma och mådde pyton efteråt men är inte det minsta säker på att det ena har med det andra att göra. Så antingen gör jag ett hemmatest till eller så får jag ringa vårdcentralen och insistera på att jag måste göra test hos dem med blodprover.

- Jag har slängt iväg ett mail till Cura angående Prednisolon och Trombyl och väntar på svar. Ringde först men kvinnan i luren tyckte det var vettigare ifall jag skickade ett mail direkt till läkaren istället.

- Just det ja, de tog ju blodprov på mig på Cura när vi var där i förra veckan, för att kolla TSH-värdet. Det ska jag fråga om, vill gärna veta vad det ligger på.

- Och så har jag gått ner 1,5 kg, det måste ju bara vara till min fördel!


Förresten, jag testar att mailblogga från jobbet just nu. Har en liten stund över men vill inte plocka fram min blaffiga bloggdesign framför ögonen på alla =)

4 kommentarer:

 1. Jag tror jag missat nåt inlägg (fastän jag är en återkommande läsare), så jag måste fråga. Vad spelar gluten- och laktosintolerans för roll för barnlösheten? Eller är det nåt som du bara funderar över rent allmänt?

  SvaraRadera
 2. Hej Nori,
  laktosintolerans är bara något jag funderar över själv. Tänker att om jag har någon mild form av laktosintolerans så mår hela kroppen dåligt av det och det är kanske inte så bra, rent psykiskt. Men som sagt, jag har inga vetenskapliga belägg för det alls.

  Däremot har det trillat in massor med tips på att man borde kolla upp det eftersom glutenintolerans mycket väl kana vara en anledning till varför man inte blir gravid. Men rent medicinskt varför är jag inte så insatt i. Går säkert att googla =)

  SvaraRadera
 3. Tack för svar! Jag förstår att du vill göra allt som skulle kunna påverka era möjligheter att lyckas. Jag håller mina tummar stenhårt för att det är eran tur den här gången!

  SvaraRadera
 4. Halloj! Är inte laktosintolerant rätt lätt att kolla själv? Typ hålla sig till laktosfria produkter x antal tid och sen testa - mår man dåligt tål man det sådär. (Inte så vetenskapligt, jag vet, men både syrran och hennes man är laktoskänsliga...) Vad skönt att du slapp gluten! Det har vi oxå i familjen.

  SvaraRadera