fredag 28 maj 2010

SCORE!

Beteendevetaren igår - alltså vilken skillnad! Det tog inte lång tid förrän hon sa rakt ut 'Men det måste ju vara fruktansvärt jobbigt för dig'. Och det var precis vad jag behövde. Att få en bekräftelse att det jag känner inte är konstigt och att jag är så vansinnigt bitter och arg, så mycket och så ofta inte heller är ett dugg konstigt. Jag var rädd att det jag känner har gått till överdrift och att jag bara skadar mig själv. Men hon sa att det kommer att skada mig mer om jag struntar i känslorna. Och om jag inte tillåter mig vara precis så arg och ledsen som jag känner mig så kan det sluta med att jag faller ner i en depression.

Jag skulle se till att alla runt om mig, som jag tycker det är jobbigt att umgås med eller att bara vara nära, verkligen förstår hur jag mår. Att jag berättar och förklarar att jag mår väldigt väldigt dåligt just nu och att de helt enkelt får acceptera det. Och att jag kommer att behöva skydda mig själv och vara väldigt egoistisk ett tag. Det kan vara att be svärföräldrarna att inte fråga svägerskans om hennes graviditet när jag är i närheten, eller att låta svägerskan förstå att jag kommer behöva gå iväg om det pratas för mycket om det. Eller att förklara för alla småbarnsföräldrar i min närhet att när jag vill träffa dem så är det bara dem jag vill träffa och inte barnen och det inte är något personlig. Och att det FÅR vara ok. Det var nog det skönaste att höra. Att det helt enkelt får lov att vara ok att jag mår dåligt.

Det var väldigt skönt att prata med henne och jag har redan bokat in ett möte till om två veckor. Vi pratade lite om hur jag skulle kunna göra för att lätta lite på ilskan och jag tror och hoppas på att vi kommer att fokusera lite mer på det nästa gång. Även om det är ok att vara jättearg och jätteledsen så vill jag kunna hantera det lite bättre. Att det är ok att vara det men att jag har ett sätt att kunna ta mig ur det och inte älta så mycket. Det tror jag hade minskat på stressen och kanske rentav underlättat i våra framtida ivf-fösök.

Nu när jag har det här, något som fungerar, så känner jag mig mycket lugnare. Jag vill försöka gå till henne så många gånger som möjligt, så länge jobbet betalar. Sen vill jag så klart fortsätta att gå dit regelbundet, beroende på hur dyrt det är.

Även om vi inte pratade så mycket om jobbet så är det ändå uppsägningen från jobbet som gjort att jag mår så dåligt som jag gör just nu. Att livet känns hopplöst, att vi inte kan unna oss saker som gör att livet utanför ivf-bubblan blir drägligt, att vi inte kommer att ha råd med ivf längre, att vi inte kan behålla huset när båda är arbetslösa, eller att våra föräldrar kommer att känna sig tvungna att betala för varje nytt provrörsförsök, om och om igen, för att vi inte har några pengar.

Uppsägningen fick bägaren att rinna över så det är inte mer än rätt att jobbet betalar för den här terapin. Tycker jag.

14 kommentarer:

 1. Det är inte alls mer än rätt att jobbet betalar! Det kan de gott göra. Hoppas det finns många och täta tider hos beteendevetaren nu medan du kan gå på jobbets räkning. Utnyttja varenda möjlighet, tycker jag! Det är så skönt när man hittar nån att prata med som känns rätt.

  SvaraRadera
 2. Det har du rätt i! Det är bra att de betalar! Och vad skönt att det kändes bra äntligen.

  SvaraRadera
 3. Skönt att du hittat något som fungerar för dig och självklart ska jobbet betala! Dessutom kan du gå dit på deras bekostnad även efter att du slutat. Se bara till att hon gör upp en behandlingsplan om ett antal besök innan du slutar, så betalar de för alla de gångerna. Vad ni pratar om och vad det beror på att du är där, vet inte ditt jobb. En uppsägning (och en lång period av omotiverande arbete innan dess) är skäl nog att må dåligt, så det är inget de kan ifrågasätta. Så utnyttja det här tillfället ordentligt och lär dig så mycket du bara kan! =)

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att läsa! Jag blir glad att du har hittat ett sätt att lätta på trycket litegrann:) Hoppas precis som ovanstående att det finns flera tider i den närmaste tiden så att jobbet får stå för räkningen. Det är kanske inte snällt mot företaget men ibland måste man faktiskt kunna vara egoist.

  SvaraRadera
 5. Ja, det måste vara väldigt jobbigt för er att ni blivit uppsagda och har problem med ekonomin nu när ni behöver pengar till IVF. Men var inte rädda att ta emot hjälp från era föräldrar som gärna vill få barnbarn.
  Skönt att du hittat nån att prata med som förstår. Kram

  SvaraRadera
 6. Å vad skönt att läsa att du känner att du blev hjälpt! Tycker absolut att jobbet ska betala.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. *litet glädjeskutt* Skönt att du fick prata med en vettig människa! Låter som hon har mycket tankar som kommer hjälpa dig i ditt arbete att må bättre. Nu kan det bara bli bättre!:) Kram Elin

  SvaraRadera
 8. Blir så glad av ditt inlägg, att du fått någon att prata med och som lyssnar och förstår! Jag är helt överväldigad att ditt jobb betalar, det skulle aldrig mitt jobb göra - så grattis till det! Jag fick inte ens gå till IVF-kliniken på arbetstid, borde inte det räknas som läkarbesök?!

  SvaraRadera
 9. Åh, vad skönt att du äntligen prickade rätt! :-) Trägen vinner, eller hur?
  Kram

  SvaraRadera
 10. Skönt att du hittat någon att prata med.

  SvaraRadera
 11. Vad skönt att det gick så mycket bättre med den här personen. Och visst ska jobbet betala!

  SvaraRadera
 12. Vad skönt att höra att det gick bra hos beteendevetaren! Och vilka kloka råd du har fått!

  SvaraRadera
 13. Toppen! Vad härligt att den här kvinnan funkade bättre än den andre! Hoppas hon kan hjälpa dig att bli av med lite av den ilska du känner. Ilska stjäl så mkt onödig energi och tar även tid från glädjen.

  SvaraRadera
 14. Så himla bra att du fick träffa en person som det kändes så rätt med. Klart att det är rätt att jobbet betalar!

  Kram

  SvaraRadera