onsdag 12 maj 2010

Jävla skitungar!!!

Efter besvikelsen hos psykologen åkte jag hem och bestämde mig för att fly till trädgården där jag mår så himla bra. Det var nästan helt vindstilla, 15 grader varmt och solen tittade fram med jämna mellanrum. En riktigt härlig trädgårdskväll helt enkelt...som slutade väldigt abrupt när jag tog en titt på en av rabatterna.
Herrejävlar vad arg jag var. Hade jag fått tag på ungen ifråga hade jag nog halshuggit alla dennes dockor. Nu är jag inte fullt så arg längre, ilskan gick över i en besvikelse efter ett tag. Och jag blev faktiskt riktigt ledsen när jag insåg att allt jobb jag lägger ner på trädgården och allt lugn det ger mig kan förstöras så lätt. Jag HATAR att inte ha kontroll över situationen, och den här situationen kan jag inte göra något åt. Jag vet inte vem som gjorde det och det finns inga garantier för att det inte händer igen. Jag kan bara välja att acceptera det eller att skita i trädgården men det känns inte som det gynnar mig direkt. Skitungar!!!

Och ekvationen i mitt huvud går inte ihop. Om det var ett så pass litet barn att det faktiskt inte förstod att man inte gör så här så måste ju föräldrarna varit med, man släpper inte lös 2-åringar ut på en gata helt själva. Och var barnet utan sina föräldrar, så var det uppenbarligen äldre och borde alltså vetat att man inte går och bryter av alla tulpaner i någon annans rabatt. Skitungar!

Alla tulpanlökar kommer jag att gräva upp och sätta nån annanstans, lång bort från gatan. Ett staket ska jag också sätta upp. Ett högt och långt. Mot hela gatan ska det bli staket. Skitungar...

14 kommentarer:

 1. Väldigt bra preventivmedel...

  SvaraRadera
 2. Säkert att det inte var rådjur? De är svåra på tulpaner.

  SvaraRadera
 3. Vi har också haft rådjur som tuggat upp alla våra tulpaner och penséer så testa med rådjursspray istället för staket. ;)
  Lycka till

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att höra att det inte gått bra hos psykologen, hoppas att du hittar någon som du trivs bättre med. Och tulpanerna - fy vad fult gjort! Hade själv blivit fullkomligt tokig. Hoppas att du kan få ha trädgården ifred i fortsättningen. Kram.

  SvaraRadera
 5. Skulle just också skriva rådjur, de brukar äta av tulpanern och gärna i exakt samma höjd. De är helt makalösa, kan inte var ungjävlar trots allt =)

  SvaraRadera
 6. Nu har jag skrapats igen, det var två där inne men hinnsäcken hade blod i sig och var ihopsjunken och inget hjärta hos någon.
  Jag skulle tagit tabletter men dom rekomenderade skrapning i det här fallet. Så nu är det gjort. Det känns väldigt.. Tomt.

  SvaraRadera
 7. Alltså, vi bor i centrum. MITT i stan. Här finns inga rådjur...bara en massa ouppfostrade ungar.

  SvaraRadera
 8. Sussi: :( Nä, fy fan vad tråkigt. Vad ledsen jag blir. Hoppas du vilar ordentligt nu och försöker få igen krafterna. Du kommer att komma tillbaka efter det här. Det vet jag!

  Många kramar till dig!!!

  SvaraRadera
 9. Ser ut som om skitungar heter rådjur :-) Mina tulpaner är uppätna trots staket :-) Var precis lika arg som du ... nu känns det lite bättre. Är du säker att rådjur inte kan komma på besök, även om man bor i centrum.

  SvaraRadera
 10. Säger som de andra. Ser väldigt mycket ut som rådjuren varit framme. Vi bor oxå mitt i stan och de finns här. Men ser dom dock bara om man är uppe TIDIGT! :-)

  Sorry på så fina tulpaner dock!

  SvaraRadera
 11. Så förbenat. Ser ju ut lite som de blivit avklippta. Fattar inte varför nån vill göra nåt sånt, helt meningslöst :(

  Vårruset är..hm...bra fråga..26 maj tror jag. Gulp, det är ju snart! Hur fasen ska jag ta mig runt utan att svimma?

  Trist att mötet med psykologen inte blev som du tänkt. Kanske ska du testa någon annan?

  SvaraRadera
 12. vem säger att det är barn som gjort det ? rådjur älskar tulpaner som sagt...

  SvaraRadera
 13. Vi har inga rådjur här. Varken på dagen eller tidigt på morgonen. Rådjur bryter inte av tulpaner och slänger dem på marken. Kanske är det vanligt med rådjur mitt i stan uppåt landet, men här nere i västra Skåne har vi inga rådjur spatserande i stan.

  Så nog är det barn alltid. Men ett staket sätter nog p för tulpanförstörelsen. Får bli sommarens stora projekt =)

  SvaraRadera