måndag 31 maj 2010

Idag...

...blir det tandläkaren. Jag gillar det inte.

Jag ska vara där i en halvtimme och det kommer att kosta mig 1150 kr. Kan nån av er förklara varför tandläkare kan ha en timlön på över 2000 kr? Varför inte tandvård ingår i sjukvården som man har högkostnadsskydd för? Och varför håller tandläkare aldrig tiderna?


I alla fall, senare idag blir det, hoppas jag innerligt, lite nertrappning av tid man behöver sitta på sin stol på jobbet och se måttligt glad ut och göra ingenting, inför arbetsbefrielsen på fredag.

Jag är alltså fortfarande hemma ifall ni undrar. Sovmorgon är inte dumt alls, speciellt inte när man 'råkar' vara uppe till fyra kvällen innan. Det hann bli ljust och fåglarna började sjunga på sina symfonier. Och varför var jag uppe så sent? Ja, det skulle jag kunna fråga mig själv...vattnade blommorna, plockade skott på mina pelargoner, betalade räkningar, läste tidningen...klockan mitt i natten...

3 kommentarer:

 1. Hej du!
  Det är väl såhär att all utrustning som tandläkarna har är svinadyr, och dessutom ingår ju en sköterska, en receptionist och sterilpersonal i de där 2000 kronorna, då är det inte så farligt va? ;)
  Men jag håller med om att det är konstigt att munnen inte räknas som en del av kroppen.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att sommarnätterna utövar mystiska lockelser på oss. Har själv varit uppe till 3-4 både natten mot lördag o natten mot söndag. :) Underbart ju!

  SvaraRadera
 3. Förutom ovan nämnda är det väl också lokalhyra, arbetsgivaravgifter, moms och annat dyrt som är relaterat till att anställa folk i Sverige

  SvaraRadera