onsdag 5 maj 2010

Har jag berättat...

att vi var på samtal på kliniken i förra veckan?

Det var vi i alla fall. Fick komma in på läkarens kontor och prata, där har vi aldrig varit innan. Han hade också MacBook, fast en vanlig och just då kändes det lite gött att jag hade en MacBook Pro =) Även om jag egentligen borde sparat pengarna till höstens räkningar som kommer att bli jobbiga eftersom vi inte kommer att ha några jobb. Men skit i det nu.

Vi pratade om graviditeten, att embryot faktiskt fastnade den här gången och att det var ett stort framsteg. Att vi under nästa behandling skulle försöka kopiera så mycket som möjligt för att uppnå samma goda resultat. Jag tror ju mycket på att anledningen till varför det äntligen fungerade berodde på att ett av embryona hunnit dela sig till 6 celler eller till och med 8. Jag vill fortfarande att det ska utföras långtidsodling på mina ägg men kliniken verkar inte fatta. Jag får jobba lite på att övertala dem igen. Tror att vi kommer att ge dem en chans till i alla fall.

En menscykel mellan två försök är vad som rekommenderas, och det är så vi har kört på förr. Nu kommer vi ta en månads extra paus och sätta igång i juni. Tror jag i alla fall. För att vi faktiskt ska kunna planera så behöver jag ju få ägglossning. Den har inte inträffat än. Bör jag bli orolig? Ni som varit med om missfall, kom äl som vanligt efteråt?

19 kommentarer:

 1. God morgon! Hade noll koll pa ÄL efter vart missfall men mensen var minst 2 veckor sen. Men sen har det varit som vanligt igen.

  Angaende langtidsodling, hur manga embryon brukar ni fa? Och vad ger de för anledning till att de inte vill langtidsodla? De brukar vilja att man har minst 5-6 da det är stor risk att hälften faller bort och de vill inte riskera att man inte kommer till ET. Andra läkare menar att embryna utvecklas bättre inne i livmodern och att man har större chans att de faktiskt blir blastocyster da.

  Stor kram!

  Lisa

  SvaraRadera
 2. Fortsätt att testa med äl stickor. Jag fick min ägglossning senare än vanligt efter missfallet.
  Sen blir jag inte riktigt klok på din klinik. Varför låter dom dig inte göra långtidsodling?? Du är trots allt inne på ditt sjätte försök. Jag förstår faktiskt inte varför de inte själva föreslår att du ska göra det. Värt ett försök!

  SvaraRadera
 3. Jag har ingen aning, kollade inte efter ÄL den månaden eftersom vi ändå skulle invänta nästa mens..

  Men min mens har blivit helt koko efter båda de två senaste missfallen.

  Jag tror inte du behöver bli orolig, vilken dag är du på nu? Min senaste ÄL kom på dag 19..

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag hade missfall 4 maj 09 och vet att jag hade ägglossning runt 7 juli. Hade dock en ägglossning i Juni också men inte lika säker när de var. Hela min menscykel ändrades ju. Min har alltid vart som en klocka och de blev den i juli igen men den var lite rubbad innan dess.
  Plussade sen i Oktober och väntar nu en pojk i Juni. Jag är säker på att nästa gång så går det hela vägen för er!!! Kram

  SvaraRadera
 5. Hej Vännen jag har haft 4 missfall och jag har fått första mensen ca 5 veckor efter missfallen och sen ägglossning 2 veckor efter det, så jag hade en veckas förskjutning.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Joanna! Vad skönt att det rör på sig, man blir alltid så himla mycket lugnare när man vet vad som kommer hända. Angående missfall sa vår klinik att jag kunde vänta mig att mensen är sen vilket den var, kom först på dag 48 =( så det är tyvärr nåt man får räkna med-men ett tips är då att man får hjälp med att sätta igång den så man hinner innan sommarstängningar och allt. Prata med din klinik om det! Lycka till och stor varm kram

  SvaraRadera
 7. Ses vi kanske på kliniken i juni, två inventarier emellan! ;-)

  SvaraRadera
 8. När jag fick missfall var mensen konstig i två månader efter, men sen flöt allt på som vanligt. Men jag tror inte ens att jag hade ägglossning vid min första blödning efter missfallet, för det var en kort och väldigt märkligt blödning.

  Kämpa på!!!!!

  SvaraRadera
 9. Tror det beror på hur tidigt missfallet är (egen teori), men min ÄL har kommit som vanligt igen efter varje missfall. Hoppas den kommer i tid så ni kan starta i juni :) kram

  SvaraRadera
 10. blir så hilma rörd när jag läser om eran kamp mot det så efterlängtade plusset. Håller både tummar och tår för er

  SvaraRadera
 11. Vet inte när jag hade ÄL efter mina missfall, men min mens har dock alltid varit 1-2 veckor försenad precis efter missfallen. Antar att det är ganska vanligt, så du behöver inte vara orolig.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vi har gjort sju försök:

  1 - Akademiska i Uppsala - 2 embryon - ej långtidsodling - ingen graviditet

  2 - 2 frysta embryon tillbaka - ingen graviditet

  3 - 3 frysta (varav 2 som var dåliga vid upptining) tillbaka - ingen graviditet

  4 - Carl von Linné i Uppsala - 2 embryon - ej långtidsodling - missfall v.7

  5 - Carl von Linné - 2 embryon tillbaka - ingen graviditet.

  6 - Carl von Linné - 2 embryon tillbaka - ej långtidsodling - missfall tvillingar v.16

  7 - Ivf-kliniken i Falun - 1 embryo tillbaka - LÅNGTIDSODLING! - gravid! (dotter nu snart 7 år)

  Anledningen till att vi var på tre olika kliniker är att när vi började fick man bara ett försök fr landstinget, sen gjorde vi tre privata försök på Carl von Linné och efter det beslutades det att vi hade rätt till tre gratisförsök och då samarbetade vårt landsting med Falun.

  Vi gjorde första försöket i jan-00 och det sista i okt-02

  önskar dig all lycka! //Cina

  SvaraRadera
 13. Mina tva cykler efter missfallet var ganska sa knasiga och var langre an de brukar vara, men inte jattemycket langre. Vad harligt att ni kommit igang med en plan igen. Ni ar verkligen starka!

  SvaraRadera
 14. När jag fick mitt tidiga missfall så testade jag inte med ÄL-stickor (ville inte få upp hoppet om att bli gravid mellan behandlingarna), men jag fick inga ÄL-känningar som jag brukar. Sedan var också mensen sen, kom först på cd 39.

  Hoppas att din cykel rullar på som vanligt!

  SvaraRadera
 15. Hej.
  Tycker nog att ni ska prova med Falun. Vad jag förstår gör dom alltid långtidsodling. Blev själv gravid där efter en långtidsodling på första försöket. Har nu en son på 7 år och en på 5 som vi "gjorde själva". Stå på er och verkligen Lycka Till !

  SvaraRadera
 16. Jag tycker också att du ska ta dig till Falun. De är bäst! Efter fyra misslyckade försök som endast resulterade i minus for vi till Falun och gjorde långtidsodling. Blev äntligen gravid :)

  SvaraRadera
 17. Hej!

  Min ägglossning efter missfall var typ 10 dagar sen. Cykeln hackade lite efteråt. Min gynekolog sa att det var sukt vanligt att det blir så. Jag hoppas, hoppas ni får lyckas snart!

  SvaraRadera
 18. för mig tog det över två månader innan mensen kom tillbaka. men sedan var den lika regelbunden som vanligt.

  SvaraRadera
 19. Ville bara tacka för att ni delar med er! =) Blev mycket lugnare och framför allt ännu mer sugen på långtidsodling! Att det ska vara så svårt att få till det alltså...

  SvaraRadera