torsdag 13 maj 2010

I måndags

var jag med om något ganska häftigt. För ett par veckor sen tog två frilansande journalister kontakt med mig. De ville skriva en artikel där de uppmärksammar de psykologiska/sociala aspekterna av ofrivillig barnlöshet och inte de rent medicinska faktumen. Om vad som händer i en vänskapsrelation när den ena personen lätt blir gravid och den andra inte.

Min gravida vän E ställde snällt upp, trots att detta verkligen inte var hennes grej, men jag tror att hon, liksom jag, tyckte att det skulle vara nyttigt för oss. Sen vet hon hur mycket det betyder för mig att försöka göra något bra av den här förplåstrade misären. Att berätta för omvärlden om ofrivillig barnlöshet, dela med mig av mina erfarenheter.

Så, i måndags var det dags. Vi träffades på ett café i Lund, intervjun skulle vara i en timme. Det slutade med att vi satt och pratade i över tre timmar. Tror vi fick ut riktigt mycket allihopa faktiskt. För mig och E blev det som terapi, att prata om våra känslor inför varandra. Något som vi annars inte hade gjort. Det var väldigt nyttigt och jag hoppas och tror att det kommer att stärka vår vänskap och göra det lite lättare att ses framöver.

Förhoppningsvis fick journalisterna, två tjejer från Stockholm som var underbara att prata med, med sig tillräckligt med information för att det kan mynna ut i en bra artikel. Den kommer att publiceras i Amelia i sommar. Ska bli spännande.

Det känns otroligt smickrande att tjejerna åkte ner hela vägen från Stockholm, bara för att intervjua oss, och sen direkt efter åkte hem igen. Att jag skulle vara så intressant hade jag ingen aning om =)

Så köp en Amelia i sommar vetja!

17 kommentarer:

 1. Åh vad roligt, ser fram emot att läsa artikeln!

  SvaraRadera
 2. Det låter jätteintressant. Kul! Och kanske bättre terapi än den du var på häromdagen? :-)

  SvaraRadera
 3. TeachGirl: Precis det har jag också kommit fram till. Det gav mig så otroligt mycket mer än psykologbesöket. Får helt enkelt se till att intervjuas lite oftare =) så kan jag skippa psykologen helt!

  SvaraRadera
 4. Ska bli riktigt kul att läsa!

  SvaraRadera
 5. Klart att jag ska köpa Amelia i sommar, den artikeln vill jag absolut inte missa.
  Såg att du hade fått en kommentar på den andra bloggen ang en dokumentär, är det nåt du ska ställa upp på?

  SvaraRadera
 6. Ska absolut köpa den i sommar. gör själv ivf nu.
  på samma klinik som dig. Önskar er all lycka till

  SvaraRadera
 7. Så roligt! Det måste jag läsa.

  SvaraRadera
 8. SÅ roligt, du måste säga till då den kommer, jag ska ju lätt köpa den tidningen!! :D

  SvaraRadera
 9. Vad strongt av er båda att ställa upp. Mycket modigt. Ser fram emot att läsa artikeln i sommar, hoppas den ökar omgivningens förståelse för vår situation.

  SvaraRadera
 10. En liten fråga: Du har tidigare skrivit att orsaken till er barnlöshet är att din sambos spermier är av dålig kvalité. Har ni aldrig diskuterat spermiedonation?

  SvaraRadera
 11. Gud så intressant vinkel! Måste jag läsa..
  Ha en god helg.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 12. Kul! Du får berätta när den kommer ut!

  SvaraRadera
 13. Spännande! Ser fram emot att läsa den :-)

  SvaraRadera
 14. Jag älskar människor som vill att nått gott ska komma ut ur misären, som du själv säger. Jag tänker på er och hoppas ni snart får det som ni vill. Jag som prem på amelia kommer läsa det fina. Jag tror det blir väldigt fint i slutändan nämligen.

  SvaraRadera
 15. Intressant att de skriver om ofrivillig barnlöshet, det behöver skrivas och pratas mer om det så man slipper känna sig så j**la ensam! Kram! /Linda

  SvaraRadera
 16. Absolut! Den ska inhandlas!

  SvaraRadera
 17. Du säger väl till när den är ute i handeln så Amelia får sig ett försäljningsrekord! Kram Kix

  SvaraRadera