söndag 16 maj 2010

25,5 kg

Så mycket kläder har vi sorterat ut ur garderoben. En svart sopsäck och 5 små ica-kassar som vi ska lämna i en container utanför Ica till förmån för barn i Afrika. Det pågår nämligen operation storstädning i huset idag. Trots att vi egentligen borde sitta fastklistrade vid våra laptops och söka jobb. Men jag orkar inte, vill inte. Hittar på andra saker som bara 'MÅSTE' göras innan jag har ro i kroppen att sitta och söka jobb.

Montera hyllor i gästrummet ska jag också göra idag. Klorintvätta vita handdukar och min vita tröja med gula svettfläckar i armhålorna. Plantera rabarbern mitt i gräsmattan. Där ska det bli trädgårdsland nån gång. När jag får tid. Och pengar. Det kommer att se konstigt ut nu, med två rabarberplantor mitt i gräset. Men inte sen, när bärbuskar, kryddkulle och grönsaksodling tillkommer. Kanske ett litet växthus i plexiglas?

Jag måste nog rensa lite rabatter idag också. Pilla bort de sista maskrosorna. Är uppe i över 1000 nu. Hur många kan det egentligen finnas i en gräsmatta på 250 kvm för att den ska få kallas just GRÄSmatta? Massa annan ogrässkit finns också, vet inte vad allt heter, trädgårdsjargongen är lite ringrostig. Rosa/vita blommor med stora störiga blad, nån småbladig växt som tar över fullständigt på sina ställen. Och så de här breda tjocka bladen också. De heter nåt sånt, tjockblad, bredblad, storblad...? Jag har gödslat. Men det verkar bara bita på mossan. Får väl köra roundup på rubbet.

Nån som har nåt tips på hur man får en jättefin och gräsfylld gräsmatta förresten?

2 kommentarer:

  1. He he. Vilken kämpe du är Joanna, jag skulle ALDRIG ha ork att ta upp kampen mot maskrosorna i vår trädgård. Vi lever just nu ett glatt liv tillsammans i högsta välmående :-). Men snyggt som attan blir det ju med en slät gräsmatta, det medger jag villigt!

    SvaraRadera
  2. shit, 25 kilo kläder! :D
    tyvärr kan jag inget om blomster. typ.

    SvaraRadera