tisdag 15 juni 2010

Midsommar

I år finns det planer på att åka iväg över midsommar. Två timmar bort till en stuga i skogen. Midsommar är om 10 dagar. Sannolikheten är liten att firandet kommer att kollidera med ett ÄP, men klart att det börjar snurra i huvudet. Blir det inte ÄP precis i närheten av midsommar så måste jag ändå ha med mig sprutor som ska ligga i kylen (alternativt att jag låter dem vara i rumstemperatur, det kan man göra om man har för avsikt att inte spara på dem i flera månader sen utan använda dem inom ett par veckor) Brukar ni andra göra så? Inte ha dem i kylen alltså?

Midsommar ska firas med en massa vänner som inte vet. Jag får leva i en låtsasvärld där allt är bra och ingen har några tankar på barn. Det ser jag fram emot!

6 kommentarer:

 1. Jag har sprutorna i kylen tills det är dags att använda dem. Sen bör man ha dem framme och låta dem vara i rumstemperatur, för man ska inte spruta in kylskåpskall vätska i kroppen.
  Så oöppnad förpackning i kyl, påbörjad förpackning i rumstemp.
  Lycka till, jag ska oxå in för vårt sjätte försök och ÄP kring midsommar :)

  SvaraRadera
 2. Hej,
  låt inte sprutorna stoppa dina planer. Jag har aldrig förvarat de i kylskåpet. Tycker det är jobbigt med kall injektionsvätska.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Starten av min ivf förra året blev uppskjuten med 6 mån och jag hade redan hämtat ut medicinerna. Jag lät dem helt ovetandes ligga i klädkammaren hela sommaren (vilken är rätt sval men i juli säkert alldeles för varm). Det gick bra ändå, jag blev gravid! Så jag tror inte att det är det som det hänger på. Men sen verkar det ju bero lite på vilka mediciner man har också. Jag körde Menopur.

  SvaraRadera
 4. Beror nog lite på vad det är för sort du använder. Jag använde mig själv av Menopur och det gick alldeles utmärkt att ha i rumstemperatur.

  SvaraRadera
 5. Jag hade nog oöppnad förpackning i kylen, men annars i rumstempratur.. tror jag iaf. :)

  SvaraRadera
 6. Tack för att ni delar med er! Jag tror alltid jag haft alla min sprutor i kylen, öppnad som oöppnad. Men nu ska jag börja ha de jag ska använda i rumstemperatur istället. =)

  SvaraRadera