söndag 20 juni 2010

Bröllopsyra

Jag var på bröllop igår. Ett lite mindre än det som det stod i tidningarna om. Svågern och hans tjej gifte sig. Bara nära familj var med och det blev en enkel bjudning hemma hos dem efteråt.

Vigseln var redan kvart över tolv så det blev ingen sovmorgon, något vi ganska snabbt som arbetslösa vant oss vid. På vägen till Lund kom jag på att jag glömt ta på parfym...fasen också. Jag väntade speciellt med det till sista stund så jag inte skulle blåsa bort all den goda doften med hårtorken. Sprang inom Kicks på vägen till rådhuset och spruttade på lite gratis.

Berömde mig själv för mitt goda humör och för hur trevlig och sansad jag var. Inte alltid lätt när man har en stor gravidmage inom 3 meter. Eller när alla som närmar sig magen börjar klappa, gullegulla och prata med den. Men jag var stark! =) Och jäkligt nöjd med min outfit. Kanske var det det faktum att jag kände mig snygg och fräsch som gav mig lite extra energi!?


På bjudningen hemma hos de nygifta höll jag mig utomhus så mycket det gick. De har katt, en riktigt stor och fluffig en, och jag är hyperallergisk. Cirka en och en halv timme klarar jag innan jag blir dålig. Kattallergi och så astma på det, brukar resultera i ett besök på akuten om jag inte är försiktigt.

Utomhus funkar det utmärkt men det var ganska kallt. Så där stod jag och huttrade och kämpade så länge det gick. Vi stannade i tre timmar sen vågade jag inte chansa längre. De andra stannade fem timmar till. Synd att de skaffade katt...men en liten del av mig är ganska tacksam ändå eftersom vi därför inte kan träffas lika ofta. Förhoppningsvis ger det mig tiden jag behöver för att vänja mig till läget. Att det snart kommer ett nytt barn in i familjen och att det inte är vi som blir föräldrar. Inte den här gången.

Hela kvällen var jag ute i trädgården och sådde. Eller mest var jag nere i källaren för det regnade från och till. Måste bygga en liten planteringshörna utomhus, med tak, så jag kan vara ute trots att det regnar lite. Det var ju varmt ändå...

9 kommentarer:

 1. Tycker verkligen att du förtjänar beröm som klarar av stor gravidmage & att lyssna på alla kommentarer. Jag har inte varit någon flitig kommenterare (fast jag läser din blogg varje dag!) tidigare men måste bara berömma dig för att du lyckas fokusera på det positiva mitt i allt jobbigt.

  Jag såg att TV3 planerar en dokumentär om ofrivillig barnlöshet och söker par som är mitt uppe i sitt IVF:ande. Själv skulle jag aldrig våga anmäla mig men du är så himla modig som delar med dig av ditt liv så jag tänkte bara tipsa!

  Jag håller tummarna för att ert nästa försök blir det bästa och att allt går hela vägen. Hoppas även att allt löser sig med jobb för er båda. Är det några som faktiskt förtjänar lite flyt (det har ni gjort länge enligt min mening)är det ni två.

  /Linda

  SvaraRadera
 2. Jättfin var du! Var kommer klänningen ifran?

  Kram fran Lisa

  SvaraRadera
 3. Vad fin du var och bra jobbat!

  SvaraRadera
 4. Vad fin du var :) måste fråga, har du funderat på prednisolon i samband med behandling Joanna? Jag är också astmatiker och allergiker, tror vårt immunförsvar strular till det. Kram

  SvaraRadera
 5. Tack för pepp alihopa!!! =)

  Lisa: Klänningen kommer från Whoops.

  Anna: Jag har faktiskt inte alls funderat på prednisolon. Ska höra med läkaren nästa gång jag är på kliniken.

  SvaraRadera