onsdag 2 juni 2010

Framme nu

Och inte har dagen blivit battre for det. Till en borjan sa finns har inga svenska tangenter med prickar ovanfor bokstaverna pa det har tangentbordet. Och jag orkar inte fippla med natverkssladd till min dator for da maste jag sno mormors. Kanske ska fixa mig ett tradlost i nagra dagar bara?

Det slog lock for oronen pa planet, som det alltid gor, men det har inte forsvunnit. Och alla trix jag har forsokt med har bara gjort det varre kanns det som. Precis som om oronen ar fyllda med vatten.

Och sen vadret...nar det antligen blivit helt fantastiskt stralande vader hemma i Sverige, da passar jag pa att aka ivag. Har osregnar det och askar som aldrig forr. Helt kolsvart av alla moln. Marklig dag det har...verkligen.

Forresten, ar det nagon av er som vet hur man blir av med lock for oronen? Det ar riktigt jobbigt...jag vaxlar mellan ett otroligt inre lugn (for att jag slipper lyssna pa allt som hander runt om mig) och fullstandig panik for att jag inte hor ett smack.

11 kommentarer:

 1. Tryckutjämna the old classicall way, bara. Håll för näsan, stäng munnen och blås luft i näsan utan att öppna luftvägarna tills du känner att du "tryckt tillbaka" locket.

  Psst! Det finns en tangent till vänster om shift som gör att du åtminstone kan få till ä och ö. Samma knapp som har "^" och "~".

  Ha det!

  SvaraRadera
 2. Tryckutjämna genom att hålla för näsa och mun och försök blåsa ut, funkar inte det så prova att blås upp en ballong med ena näsborren (så lär man barn att tryckutjämna om de inte kan den första varianten)
  Annars finns det någon annan variant på
  http://lmdyk.se/mediawiki/index.php5?title=Tryckutjämning

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Husmorstips som kommer från min mamma... doppa lite sprit på en bommullstuss/tops och stoppa i örat. Jag vet, det låter förfärligt, men det hjälpte på mig iaf när jag var liten.

  Vilken hektisk/strulig dag du haft!!

  Kix

  SvaraRadera
 4. Jag kan tyvärr bara de vanliga.. tugga tuggummi, äta segt godis, hålla för näsan och blåsa osv. Men det har du förmodligen redan testat...

  SvaraRadera
 5. vanliga näsdroppar kan fungera mot lock i öronen.
  Kram och hoppas det släpper.

  SvaraRadera
 6. Prova med nässprej mot öronlocket. Det sväller ju av ingången lite. Kanhända funkar det?

  SvaraRadera
 7. Jag har hört att man skall tugga tuggumi =) Men vet inte om de hjälper

  SvaraRadera
 8. De har sagt att helgen ska bli fin här (Warszawa) annars. Men jag vet inte hur mkt man kan lita på TVs förutsägningar. :) Men det har varit varmt och fint här jämfört med hemma i Swe (efter vad jag pratat med min mamma hemma), så det kommer väl att komma tillbaka snart ska du se!

  SvaraRadera
 9. Hej hej! Och tack for alla era tips. Hade provat nastan alla forslag redan, och efter att ha fatt sova lite har locket nastan forsvunnit av sig sjalv.

  Lis: Pa det har tangentbordet finns det ingen san knapp tyvarr...

  Ingen sol an men det regnar i alla fall inte langre. Nu blir det frukost och sen ska haret fixas!

  SvaraRadera
 10. Nej men välkommen!! Hoppas att ni inte landade i värsta stormen i gar kväll? Helt galet...

  Ha det sa jättebra pa bröllopet! Hur länge stannar du? Har du tid för en fika? Du vet var du kan na mig i sant fall :)

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 11. skönt att du är framme :) här regnar det iaf idag, hur det är i söder vet jag inte!
  jag brukar hålla för näsan och hålla munnen stängd och blåsa så försvinner locket

  SvaraRadera