onsdag 2 juni 2010

Hektiskt inlägg

Till minne av denna hektiska morgon, trots min strukturerade lista.

Åkte in till Lund och lämnade av sambon på jobbet, åkte tillbaka hem, packade min stora rosa resväska, åt frukost, vattnade blommorna, skrev ut boardingkortet och betalade mina räkningar.

Åkte tillbaka till Lund för jag kom på att jag glömt köpa bröllopspresent till min kompis vars bröllop jag ska på imorgon (i Polen), passade på att växla lite pengar. På väg ut ur parkeringshuset blir det totalstopp för automaten har slutat funka och bommen går inte upp. Parkeringsvakterna är dock på plats på nolltid och jag blir bara 10 min försenad. Kommer hem 30 min innan jag måste gå hemifrån. Äter lunch, packar ner presenterna, fyller handväskan med allt viktigt smått och gott och springer ut i trädgården och planterar 15 jordgubbsplantor, en smultrongrupp, en myskmalva och en kommerinteihågvaddenheterförnågot. Hinner vattna lite också.

Rusar tillbaka in i huset, plockar på mig en massa sladdar som en nörd som jag bara måste ha med sig och som jag höll på att glömma vilket i sin tur är motsatsen till nördigt.

Låser huset, vinkar till grannen och promenerar i rask takt till busshållplatsen. Slår en signal till mamma om att jag är på väg. Brorsan lyfter skrot därhemma och har inte tid att hämta upp mig så jag får byta buss inne i Malmö.

Stiger på bussen efter 7 mycket heta minuter. Jädrar vad varmt det är idag! Total lycka om jag hade klätt mig bättre men jag trodde väl inte riktigt på väderleksrapporten, inte efter pissevädret vi haft den senaste veckan.

Mitt jojokort hade inte tillräckligt med pengar, så förutseende som jag är tog jag fram mina mynt. Betalade och fick växel, men ingen biljett vilket jag märkte när jag satt mig ner. Väntade i 40 sek till nästa hållplats och gick då fram till chauffören och bad om min biljett som jag ju aldrig fick.
- ’Hej, jag fick inte min biljett och jag behöver den när jag byter buss i Malmö sen.’
- ’Hur jag veta att det är sanning?’
- 'Ursäkta?' sa jag.
- ’Hur jag veta att du inte fåt biljett?’
Sen orkade jag faktiskt inte mer. Jag brukar kunna tjata till mig det mesta och bevisa att jag har rätt men orken är inte som den brukar. Så jag gav upp.

Men oavsett så tycker jag det här var jäkligt dåligt. Och eftersom jag ska åka utomlands så tog jag bara med mig ungefär precis så mycket pengar jag behövde till en bussbiljett och mynten jag fick i växel räckte inte till en stadsbussbiljett. Vä framme i Malmö kutade jag iväg till första bästa bankomat, såg min buss åka iväg, passade på att ta ut 200 kr för att ladda jojokortet med på bussen. Nästa buss står redan och väntar och jag rusar dit, hinner med nöd och näppe men får inte ladda kortet för det kan man tydligen bara göra på den gula bussarna, inte de gröna. Så min geniala plan att inte ha några svenska pengar med mig på resan kapitalmisslyckades.

Stoppknappen på bussen funkar inte så jag missar min hållplats. När jag äntligen kommer fram tjatar mamma på att jag som vanligt packat med mig för mycket grejer. Sönderstressad sätter jag mig vid köksbordet för att blogga om denna knasiga halvdag, svetten rinner från hela mig, det är ju jättevarmt, verkligen. Påminner mamma om att vi måste åka senast om 20 min för att hinna checka in bagaget när hon upplyser mig om att vi inte ska åka förrän om 1 timme och 20 min. Vadå?

Det visar sig att jag mitt i stressen och planeringen missat en hel timme...typsikt. Gör en kopp kaffe, känner hur stressen bara rinner av mig och funderar en sekund på hur den här dagen sett ut om jag hade haft den där timmen extra lite lite tidigare.

Men nu hann jag i alla fall skriva ett jumboinlägg. Vi hörs från andra sidan Östersjön! =)

7 kommentarer:

 1. Nämen, herregud människa, vilken dag!!!

  SvaraRadera
 2. Ojoj vilken dag. Hoppas att du får det trevligt på bröllopet!

  SvaraRadera
 3. Jenny Collin2 juni 2010 18:13

  konstigt att du inte fick ladda jojo kortet på grön buss...det har jag gjort :) ibland beror det på vilket humrö dessa busschaufförer är på tyvärr...ha en trevlig minisem!

  SvaraRadera
 4. haha vilje dag! vilket stress :) tur du fick en extra timma! ha en bra resa!

  SvaraRadera
 5. Hehe, underhållande att läsa om, mindre kul att uppleva gissar jag på.. :)

  Ha så kul i Polen nu!
  Kramar Sara

  SvaraRadera
 6. Vilken början på resan!

  SvaraRadera
 7. Ojojoj, vilken dag! Kul att läsa, men kanske inte så kul att uppleva! :-)

  SvaraRadera