fredag 18 juni 2010

Förbenat också

Jag verkar inte kunna bli kvitt den här förkylningen! Kan det vara dags att uppsöka läkare nu tror ni? Eller ska jag ge det en vecka till? Är inne på nästan tre veckors förkylning nu...

Inatt sov jag riktigt dåligt, för tredje natten i rad. Jag hade kurat ihop mig till en liten boll, ni vet, men knäna ända uppe vid hakan ungefär. Trots att det faktiskt var skitvarmt. Just då, när jag låg ihopsnörpad till en liten boll, passade jag på att nysa. Världens sämsta idé för tillfället. Nu har jag sträckt ryggen och det gör skitont. Mest när jag vrider på mig till höger eller vänster. Mest till vänster. Går det över? Någon annan som lyckats sträcka ryggen av att NYSA?

Sprutorna har jag inte börjat med än. Jag trodde mensen behövde en knasmånad efter missfallet och att allt sen skulle flyta på som vanligt (la ni märke till ordvitsen? :)). Men den har fortfarande inte kommit och snart kommer jag bli stressad att vi inte kommer hinna innan kliniken tar sommarstängt. Förbenat också.

Vad har ni haft för erfarenheter av menscykler efter missfall? Har det i regel tagit längre än en månad för den att gå tillbaka till det normala?

13 kommentarer:

 1. Hej Joanna.
  Jag fick ett missfall hösten -08 och det tog nästan två månadet för min mens att återgå till det normala igen. Jag vet inte om det är något normalt eller inte eller hur lång tid det brukar ta, är nog gnaska invidiuellt kan jag tänka mig.

  Jag önskar er hur som helst all lycka till i framtiden!!!!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr har jag märkt att min cykel blivit mkt längre efter missfallen, och det är först nu den är back to normal.. MEN, alla är vi olika så jag håller tummarna för att mensen kommer i dagarna..

  Krya på dig!
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja komma med mer positiva besked men efter mitt missfall var min mens knasig ett bra tag. Har normalt en cykel på ca30 dagar, men efter missfallet så hoppade det runt rejält ett tag, från nästan 50 till 19... tog 3-4 månader innan det stabiliserades. Å andra sidan så har jag läst om många som kommer igång "normalt" ganska direkt efter missfall så det är nog väldigt individuellt. Min cykel blev knas efter senaste IVF:en med, ca 10 dagar sen så jag är nog känslig för hormonsvängningar vad gäller detta.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Har "smygläst" din blogg ett tag å jag förundras över ditt sätt att skriva så ärligt å fint om er resa. Själv har jag ganska nyss börjat försöka få ett plus (med sambon såklart). Är 37 så jag är ganska "nojjig" över att jag ska va för gammal... Är bara på 3:e försöket än... Men hua, vad jobbigt det är att vänta varje månad.
  Jag fick diskbråck -06 och det efter en rejäl förkylning. Jag nös så mycket å man tror att jag hade en spricka i disken å i och med allt nysande så sprack den sprickan...
  Pga diskbråck med starka mediciner så fick vi avvakta med tanken på barn. När det sen blev aktuellt med att börja tänka tanken så han vi bara tänka så kom ischias-problem med starka mediciner på nytt i ett halvår... Detta var förra året. Så inte förräns nu har det blivit dax. Nu är jag smärtfri å har varit det i ett drygt halvår. Fick lite panik när jag insåg att åren gått å jag inte blivit yngre direkt. Men, men, detta blev långt. Det jag ville säga var att Jo, Ont i ryggen av nysning kan man helt klart få. ;)
  Hoppas det går över för dig fort!!
  Jag är inte redo att lämna ut på bloggen att vi försöker så om du vill svara, gör gärna det via mail, eller kommentar här.
  Ni har en här som verkligen håller tummarna för er!!!
  Kram, Maria

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Tyvärr kan det knasa längre. Jag fick min mens nu efter 5 veckor efter skrapningen från mitt missfall, så drygt en månad men förra gången tog det 6-7 veckor. Dessutom har jag ju fått blödningstrasslet av mitt första missfall så jag småblöder länge innan riktiga mensen kommer. Men sen när jag ser tillbaks på det så tror jag det tog ett halvår innan mensen blev normal igen för innan dess hade jag mens men mycket mindre än vanligt och den månaden jag blev gravid sen då var den mycket mer normal som innan missfallet så jag tror det var typ först då kroppen var redo att bli gravid och blev det. Men sen får man ju se denna gång då, eftersom det gick åt helvete förra gången med.. Grrrrrr....
  Men jag tror att ju tidigare missfall man får desto fortare hämtar sig kroppen. Hoppas du får komma igång snart, jag ska till apoteket och köpa ägglossningstest i dagarna. Kram kram!

  SvaraRadera
 6. Jag verkar vara den enda som viker av från mönstret, min mens har kommit som den ska när jag haft mina missfall. Kanske beror det på att de varit tidiga?
  Funderar också på om din mens krånglar eftersom du ätit hormoner i samband med att du blev gravid, kan det påverka att jag inte gjort det?! Ingen aning, bara en tanke. Hoppas att den kommer snart så att kliniken inte hinner stänga.

  Nu ska jag strax iväg och posta brev, ha en fin helg på alla sätt :) Kram

  SvaraRadera
 7. Miranda Andersson18 juni 2010 16:37

  Jag vet att när jag har haft missfall har det tagit ett par månader innan den återgått till det normala, men efter det senaste (sista?!?) så har jag slutat att ha ägglossning....kul när man försöker skaffa barn! Så det är nog väldigt väldigt olika!

  SvaraRadera
 8. Enligt läkaren jag träffade förra veckan går det många kraftiga förkylningar just nu. Jag går snart in i min fjärde vecka med min jätteförkylning. Är så less!

  SvaraRadera
 9. Hej! jag fick ett konstaterat MA runt nyår och skrapades i februari. Min mens var innan dess som en klocka på dag 28 men nu är den mycket mer ojämn och längre så det kanske inte är ovanligt. Men krångligt då jag själv ska snart ska sätta igång med IVF 3 här i augusti.

  Lycka till med allt!
  Lina

  SvaraRadera
 10. Tyvärr så var min mens knasig i 3-4 månader efter varje missfall. Perioderna kunde variera mellan 20-45 dagar. Hoppas så inte är fallet för dig.

  Tycker du ska ringa läkare faktiskt om du haft förkyldningen så länge som tre veckor.

  SvaraRadera
 11. Vi fick ju börja med nästa ivf på första mensen efter missfallet, så jag vet bara att just denna var knasig. Den kom på cd 39 mot vanliga 28-30.

  Jag var förkyld flera veckor för ett par år sen, minns fortfarande hur jobbigt det var. Var hos läkaren som bara att sa att jag skulle ta det lungt och låta viruset gå ur kroppen. Så här i efterhand kan jag se att det både var stressrelaterat bara att jag blev sjuk och att det tog så lång tid att gå över. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 12. Jag vill bara säga att jag är imponerad av din kämpaglöd i eran resa att få barn. Otroligt stark är du! Det är berörande verkligen.

  SvaraRadera
 13. Har haft 2 tidiga missfall (v 5-6) och cykeln efter har varit ungefär lika lang (kanske 10 dagar längre, max) men framför allt med ganska kass ägglossn, det är därför de föredrar att lata det ga en manad innan följande försök.

  Väntar nu pa nästa (och trol sista betalda) försök, dvs IVF 4 i slutet av augusti, da de öppnar igen efter semestern.

  Ta hand om dig/er och lycka till!

  SvaraRadera