söndag 17 oktober 2010

Var tar jag vägen?

Jag vet inte riktigt. Tror jag försvinner lite in i huvudet. Jag underhåller mig själv med en massa aktiviteter, tränar flera gånger i veckan, ser på film, rotar i trädgården, går på AW osv. Har försökt dra fokus från det som är jobbigt och det går faktiskt helt ok.

Pillerätandet går bra. Är uppe i tre progynontabletter, morgon och kväll. Och så en halv folacin om dagen. På onsdag blir det kontroll av slemhinnan, hoppas allt är som det ska.

Hur har ni andra mått av Progynon? Jag tror inte jag har mått så dåligt faktiskt. Känsliga läsare varnas för kommande text dock. Vattniga flytningar, är det något som någon annan FET:are har erfarenhet av? Jag har i alla fall märkt av det ordentligt! Sen har jag varit lite dålig i magen också men det känns osäkert att kunna härleda det till östrogenet.

Vikten känns som att den står stilla för tillfället. Trots att jag tränar rätt så mycket och äter ganska bra så har det knappt hänt något på sistone. Tror jag börjar närma mig de där trivselkilona som är så förbenat svåra att göra sig av med. Har ett mål på att nå under 60 kg och det hoppas jag klara av i år i alla fall. Har fått så himla mycket energi av att träna och mår så himla mycket bättre! Behöver verkligen den. Får se hur mycket träning det blir under ruvningen om det nu blir någon...kommer nog kännas lite tungt att behöva välja bort den igen.

Ni som ruvat, hur gör ni med träning?

10 kommentarer:

 1. Jag äter Progynon just nu (ruvar sen i fredags) och har fått massor av migrän men inga andra biverkningar. Tränar inte, men mest pga migränen. Lycka till på onsdag!

  SvaraRadera
 2. Hej Joanna, jag har hållit igång med min träning under ruvningar. Lyssnat lite mer på kroppen bara. Tror att det har mer positiv effekt eftersom du mår bra och blir glad av träningen än den kan skada.

  SvaraRadera
 3. Jag tränade som vanligt. Vår läkare sa att jag skulle leva som vanligt, förutom alkohol. Jag blev gravid!

  SvaraRadera
 4. Bästa tipset att bli av med sista kilona (de envisa) är en timmes morgonpromenad efter en kopp kaffe och en väldigt liten mängd protein. Då bränner du definitivt bort det sista :)

  Massor med lycka till med FET:et, följer dig och håller tummarna. Kram

  SvaraRadera
 5. Jag har försökt leva som vanligt under ruvning. Jag tror att träning är bra eftersom det ökar omsättning och syresättning av blodet, även i livmodern, vilket borde vara positivt för fostret.
  Eftersom du också mår bra av att träna så tyker jag du ska fortsätta med det.

  SvaraRadera
 6. Jag önskar jag hittade motivation till att träna! Du gör det bra :)
  (och till dina frågor har jag inga svar, men det visste du nog redan)

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag har ju ätit Progynon ett antal gånger, och vissa gånger mår jag hur bra som helst och vissa gånger mår jag hur dåligt som helst, dvs mår illa och får ont i magen och migrän. Lycka till på onsdag!

  SvaraRadera
 8. Åh, jag tycker det är så attans svårt att veta hur man ska göra med träning under ruvningen. Läkaren håller ju fast vid att det inte är några problem, så länge det inte är på elitnivå (knappast!). Men mannen vill inte gärna att jag tränar... Jättesvårt. Jag har tagit långa promenader.

  SvaraRadera
 9. Jag tränade väldigt mycket innan vi började med IVF, då kunde jag även fortsätta träna under ruvninge. Men jag tog det lugnt första veckan när det ska fästa (helst).Då promenerade jag bara. Men sen fortsatte jag med min styrketräning i lite lättare form. Man ska ju som sagt leva som vanligt, men det är ju dumt att överdriva tänker jag.

  Hade gärna träffat dig i helgen. Skulle va kul att dra in till stan, men vi har en del att göra hemma. Du är alltid välkommen hem till oss annars (vore supertrevligt), misstänker dock att det kanske blir lite stressigt då det tar 30 minuter hit med pendeln och du bara har tre timmar på dig:o(

  KRAM!

  SvaraRadera
 10. Jag lade ner mina springträningar, då jag pressar mig ganska hårt. För mig känns det bättre att jag inte gör något som jag tror skulle kunna påverka embryot i negativ riktning, skulle nog inte förlåta mig själv om jag har gjort något som jag inte borde gjort. Nu blev det krångligt, men jag tror du förstår. Jag håller mina tummar JÄTTEHÅRT, men det tror jag också att du förstår. Du jobbar ju på ett klokt företag! :)

  SvaraRadera