tisdag 5 oktober 2010

Det här är SÅ rätt

Känns extra gott i själen och varmt i hjärtat att läsa om det här. Jag ryser bokstavligt talat i hela kroppen.

Robert Edwards, pionjär inom reproduktionsmedicin vars metoder och forskning ledde till att det första provrörsbarnet föddes i slutet på 70-talet får 2010 års nobelpris i medicin. Det här känns så otroligt viktigt, dels för att vi alla vet att livet hade sett fruktansvärt ut om vi inte haft den här möjligheten, den har ju hjälpt så otroligt många av oss, och dels för att jag tycker det här är ett suveränt sätt att belysa för resten av världen hur viktigt det är. Och hur vanligt det är.

Äntligen kanske det går upp för folk att det här faktiskt är en sjukdom. En relativt vanlig sjukdom som försämrar livskvaliteten för så många och som ändå kostar skjortan för att det ses som ett 'lyxproblem'.

Det känns i alla fall, precis som rubriken lyder, SÅ rätt. Läs artiklarna nedan och njut! Själv lyckades jag inte hålla tårarna inne när jag såg tillkännagivandet på TV4 play.

Artikel i DN

Artikel i SvD

Artikel på SVT

Pressrelease från Barnlängtan

4 kommentarer:

 1. Jag undrar varför det dröjde så länge? Kanske för att det är en kvinnosjukdom? (nog för att infertilitet kan gå i båda könen, men du förstår vad jag menar)

  SvaraRadera
 2. Jättebra att det äntligen kommer fram, så att vi som inte förstår KAN förstå!!

  Ha en fortsatt skön torsdag trots ruskvädret, det regnar hos er också va? Kram.

  SvaraRadera
 3. Så underbart!!! På tiden att detta uppmärksammas.

  Kram

  SvaraRadera
 4. På Babyvärlden.se diskuterar vi just nu provrörsbefruktning och Nobelpriset i medicin. Gå gärna in och kommentera och länka till era bloggar:

  http://www.babyvarlden.se/Nyhetsartiklar/MinStory-Ett-valkommet-nobelpris/

  Mvh
  Stefan Bergmark

  SvaraRadera