fredag 8 oktober 2010

Jag har besök...

...av samma gamla jävel som kommer varje månad. Jag trodde jag var safe eftersom jag tog två alvedon vid 9-tiden men de räckte inte längre än till 13. Borde fyllt på med två nya redan vid tolv för just nu känns det som om jag ska dö närsomhelst. Och då pratar jag bara om det rent fysiska. Jag sköljs över med nån slags våg av frossa och får gåshud över hela kroppen. Det gör så in i helvetes ont att det är på väg att svartna framför ögonen på mig ungefär en gång i minuten.

Tog en ipren precis (hittade ingen alvedon men jag har slutat att vara så nojjig över det här eftersom iprenens påverkan på kroppen bara håller i sig i ett dygn eller två) och ber till vem som helst att den ska börja verka snart. Så här kan jag inte må på jobbet. Och det låter helt sjukt men jag kan inte göra mycket annat än att koncentrera mig på att det inte ska göra ont. Kan man tänka bort det onda? Jag vågar inte ens resa på mig...men kanske är det bra att röra lite på sig?

Varför måste jag utöver allt jävla annat ha så förbenat ont också?! Jävla hormoner, de har ju för fan sabbat min kropp fullständigt!!!! Den psykiska aspekten på att mensjäveln dykt upp igen kan inte att mäta sig med den fysiska smärtan just nu...

(Det här inlägget tog för övrigt nästan en halvtimme att skriva.)

Uppdatering 10 min senare: svimmade nästan vid skrivbordet nu tror jag...är man på väg att svimma när man blir akut illamående och det börjar snurra i huvudet?

16 kommentarer:

 1. Jisses Joanna, du borde bara åka hem och lägga dig! Det du beskriver är typsikt innan man tuppar av, försök ta något att dricka och lägg upp benen högt. Var rädd om dig, hoppas du mår bättre snart!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Men lilla gumman, vill bara börja med att säga stackars, stackars, stackars dig!!! Det klart att du ska unna dig att ta Ipren, det är ju det enda som hjälper. Inte heller nog med att man ska behöva ha ont, man påminns ju hela tiden om eländet. Angående att svimma så brukar man kunna känna sig sådär precis innan. Tycker du ska försöka ta helg nu och åka hem och krypa upp i soffan med en stor godispåse. Ta hand om dig nu, du har iaf mina fulla sympatier. Kram, Turbo

  SvaraRadera
 3. Fy fan! Du beskriver precis så som jag hade det för 10 dagar sedan. Trodde faktiskt att jag skulle dö på riktigt. Nu har ju du tagit Ipren och jag hoppas att den hjälper, men om inte prova Naproxen, finns receptfritt på Apoteket. Och du, gå hem från jobbet nu! Kram!

  SvaraRadera
 4. Lilla stumpan, vet precis hur det känns. Gick igenom det du beskriver efter mitt sista ivf försök, vilket helvete!!! Man känner att man kommer gå sönder när som hellst. Jag kör Panodil forte brukar hjälpa. Hoppas du blir bra snart. Tänker på dej..Kram Nina

  SvaraRadera
 5. Hoppas du åkte hem och vilade och att smärtan lättat nu! Ta hand om dig. Kram!

  SvaraRadera
 6. jag hade san mens innan jag fick barn (fran 11 ars alder)
  lider med dig
  det ar jatte hemskt
  nar jag fatt missfall har det ocksa varit precis sa (fast anda lite ondare)
  men det hjalper att andas
  ut andningen verkar som smartstillande
  och avslappnande
  ju mer du spanner dig (vilket kanns instinktivt) sa gor det anda mer ont
  istallet fokusera pa andningen langa djupa andetag och speciellt utandningen

  detsamma galler hos tandlakaren
  nar javeln borrar utan bedovning andas
  och det gar bra
  spanner man sig
  gor det bara varre ont

  att svimma ar ocksa jobbigt
  men om du blir yr
  (for att blodtrycket kanske blivit for lagt) sa knip med skinkorna (en i taget) det hjalper att fa blodet att floda omkring i krioppen (o du kan gora det utan att nan ser dig gora det..med andra ord ingen kommer tycka du ar tokig)

  lycka till med allting
  men som de sager i yoga
  det galler att surrender
  alltsa
  ju mer du stretar imot (mot smarta mot allt) ju varre blir det

  lat dig ryckas med
  sag till ontet
  ok ar det har det basta du kan?

  och

  SvaraRadera
 7. Men shit, har du alltid sådär? :( Kan du inte få ngt bättre mot smärtan?
  kram på dig

  SvaraRadera
 8. Fy att behöva ha så ont, kan du inte få något starkare utskrivet av läkare? Vet att jag fick något när jag skulle sluta med p-piller (eftersom endometrios är känt för att ge menssmärtor).

  SvaraRadera
 9. Som Catrin skrev, testa naproxen! Jag har svimmat några gånger pga mensvärken men nu tar jag 2 naproxen direkt när jag känner att något är på g och får knappt ont!!! =)

  SvaraRadera
 10. Men usch vad dåligt du verkar må!
  Vi borde inte bjuda in den där "jäveln" mer (förrän den givit oss belöning för all smärta)!
  Hoppas du mår bättre snart.
  Kram

  SvaraRadera
 11. nu måste jag invända lite mot alla son hyllar naproxen. de hjälpt absolut inget för mig. efetr otaliga läkarbesök fick jag orudis utskrivet till mig. och det funkar! mensvärken försvinner (inte helt, men nästan). för mig har det i varje fall inneburit att jag inte konstant kräkts i ett dygn och att jag nu kan vara uppe och göra saker.

  kram!

  SvaraRadera
 12. Tack tjejer för era tips och omtanke! Det blev tre ipren och två alvedon under dagen och till slut lyckades jag brotta ner värken =)

  SvaraRadera
 13. Hej. Här kommer lite tankar om ivf...min mamma har jobbat på reproduktionscentrum i Uppsala o jag pratade om dig med henne häromdagen. Hon frågade om du hade koll på att äggen kan ligga i olika lösningar under själva delningen..alltså kan olika kliniker ha olika lösningar vilket kanske kan göra skillnader? Dessutom kan olika kliniker ha samma ägare, vilket kan innebära att de använder samma lösningar o produkter pga att de köper in o får billigare....kolla alltså vem som "äger" kliniken. Ja ja du kanske visste detta ,men kan ju göra nytta?! Allt spelar ju in...kram på dig!

  SvaraRadera
 14. Men kära nån! Såna där smärtor har jag haft av och till sen 25års åldern. Inte kul alls! Man vaknar på natten av att man ligger och vrider sig av smärtor... Fick utskrivet nåt lite starkare av doktorn - samma typ av medicin som voltaren. De eller naproxen eller en kombo av alvedon och panodil + lite värme på magen hjälper upp en hel del.

  Jag hoppas verkligen att du hittar en lösning!!

  Sen en fråga - du har väl redan kollat allt som går vid det här laget... Men ändå. Jag har ju alltid blött väldigt mkt och haft väldigt ont, sägs ju att det kan vara kopplat till myom...

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Ta två panodil/alvedon och två ipren/ibumetin tillsammans hjälper bra. Då panodil/alvedon blir som en katalysator för ipren/ibumetinet.

  SvaraRadera
 16. Jag minns inte om jag har frågat dig det här innan. Men det låter som du har endomitreos. Det har jag och jag har också sjukt ont när jag har mens, jag överdoserar med Ipren och Panodil men det hjälper ändå inte. Nu har jag äntligen tagit mig i kragen o bett gyn att skriva ut starkare smärtstillande, fast tyvärr verkar just den sorten inte hjälpa helt heller. Ska testa den ett tag till annars får jag be om en annan.
  Endo är ju en orsak till ofrivillig barnlöshet, men det visste du säkert redan :)
  Jag har även ont när jag har ÄL.
  Jag fick reda på att jag hade endo när vi höll på med vår utredning, fick en cysta som jag tillslut fick operera bort efter många om och men. Den hade då hunnit förstöra halva min ena äggledare som de fick operera bort + att de tog bort en massa endohärdar.
  Be gyn eller läkaren på Öresund att skriva ut starkare smärtstillande åt dig!

  SvaraRadera