måndag 11 oktober 2010

Nu jävlar är jag tillbaka!

Jag fick ett ryck i lördags. Mitt i några av de värsta menssmärtorna jag nånsin haft missade jag ett samtal från okänt nummer. Kanske inte så svårt att räkna att ut det antingen var Cura eller Öresundskliniken som ringde. Jag ringde Cura, men deras telefontid var redan slut så jag ringde Öresund istället och frågade om de ringt. Det hade de inte. Men eftersom jag redan hade dem på tråden passade jag på att fråga hur de ställer sig till att göra en FET nu på direkten. Efter en kort diskussion med läkare Leif var det bestämt.

Jag skickade iväg A för att hämta upp recept och schema och själv åkte jag på AW med några jobbkompisar. Det gick inte helt smärtfritt för huvudentrén var stängd och A skulle precis sticka därifrån när de ringde mig från Öresundskliniken tio minuter efter stängningsdags och frågade var vi höll hus. Det löste sig till slut, de hittade A och jag fick mina grejer.

Så idag är jag på första behandlingsdagen av vårt första FET! Två progynontabletter morgon och kväll framöver och undersökning om 10 dagar. Kände mig duktigt snuvad på en ruvarperiod under IVF7 för två veckor sen så nu tänker jag fanimej få en utan att behöva ta en massa sprutor. Vi har visserligen bara ett litet ägg i frysen så det är inte säkert att det blir någon insättning om två veckor men med hjälp av ett gäng tummar tror jag vi har en rimlig chans! =)

Nu kör vi igen!!! HEJA HEJA!

37 kommentarer:

 1. Nu är det er tur! Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Så spännande!
  Vi väntar också på att få starta processen inför FET (mensen borde redan kommit men borde väl vara på G nu) och har också bara en liten eskimå i frysen. Vi kanske kan dela på tummarna? ;-)

  SvaraRadera
 3. Heja heja!! Jag hoppas också att få börja med förbehandling inför fet nu i dagarna.

  SvaraRadera
 4. Två tummar härifrån iaf!!! Lycka till!!

  SvaraRadera
 5. Jaaaaaa!! Nu hoppas vi på er igen!!

  SvaraRadera
 6. Har du endometrios? Tänkte att du kanske har det p.g.a dina menssmärtor. Isåfall tycker jag att ni skulle prova att köra en lång enatonbehandling för att svälta ut din endo.
  På mig funkade det efter många försök och inget +. Jag har inte ens fått det konstaterat att jag hade det och hade heller inga smärtor eller liknande vid mens.
  Kan ju vara värt ett försök:-)

  SvaraRadera
 7. Mina tummar har du alltid :)
  Vad härligt att du är tillbaka, och ett spontant FET att se fram emot! Massor med lycka till :)

  SvaraRadera
 8. Hej, att det är nåt positivt förstår jag, men vad innebär FET?

  Lycka till!

  kram Monica R

  SvaraRadera
 9. Men var får du dina krafter från tjejen?! Blir så imponerad och peppad av dig! Mina tummar hålls, det vet du!

  SvaraRadera
 10. Håller tummar och tår!

  SvaraRadera
 11. Lycka till! Jag håller tummarna :)

  SvaraRadera
 12. Anonym: Nä, jag har inte endometrios. Inte vad jag vet i alla fall, det är inget man har hittat på undersökningarna.

  Monica R: FET står för Frozen Embryo Transfer och innebär att man sätter tillbaka ett embryo som man fryst ner vid ett tidigare tillfälle. Det vi har i frysen har legat där sen sommaren 2009.

  Pi: Krafterna ja, jag vet inte riktigt. Jag tror jag är mer fast besluten än nånsin att få det här att lyckas en gång för alla. Varför, ja det kan man fråga sig. Jag lovar att höra av mig när jag kommer på vad det beror på =)

  Tack för tummar alla ni andra! Kul att ni är med i mina snabba ryck =) Blev som sagt lite spontant det här...

  SvaraRadera
 13. Haller alla tummar för er!
  Om det kan muntra upp sa kan jag tala om att bägge mina FET har gett ++ (däremot feta minus pa alla färska insättningar). Det slutade visserligen med tidigt missfall men hade inget med det att göra utan pga för trögflytande blod hos mig...:)
  Detta löste sig genom byte av läkare och klinik som istället för ny IVF satte mig pa vanlig insemination, följt av sprutor o diverse annat för att förtunna blodet...och nu väntar jag pa mitt 1:a ultraljud nästa vecka för att se mitt lilla gryn, plussade nämligen den 2/10!

  Sa du ser, allt är möjligt, ge inte upp, du är värd ditt plus och du kommer att fa ditt plus!!

  Kraaaaam

  SvaraRadera
 14. Jisses...spannande varre Joanna......jag lyckades pa min sista FET...YAY...sa nu haller vi tummarna att allt gar bra med upptiningen och ruvning for dig ocksa.......Kanonroligt!!!kram Aussie

  SvaraRadera
 15. Hej!

  Du har blivit nominerad till Malmös bästa blogg! För att rösta, klicka här: http://nightlife.se/content/12402

  Sista chansen att rösta är nu på torsdag!

  SvaraRadera
 16. Jag blir grymt imponerad av din styrka & självklart kommer det bli en insättning om två veckor. Håller tummarna för er!

  Kram!

  SvaraRadera
 17. Heja heja!! Du har en sån jävla kraft och jävlar anamma!! Själv gräver man ju ner sig vid minsta lilla och är alltid pessimistisk. Men för dig hejjar jag!! Tjooo!

  SvaraRadera
 18. Håller tummarna stenhårt, det bara MÅSTE vara Er tur nu!!
  KRAM

  SvaraRadera
 19. Tack för förklaringen, fick inte ihop det med sista bokstaven *ler*

  tummar kommer definitivt hållas!

  kram Monica R

  SvaraRadera
 20. You go girl! Tummarna upp!

  SvaraRadera
 21. Härligt vännen! Vad glad jag blir av ett sprallig inlägg!
  Tummarna hålls som tusan!
  KRAMAR

  SvaraRadera
 22. Denna kämparglöd du har!! Det är helt otroligt!!! Hållar tummar och tår för att ni ska lyckas nu!!!

  SvaraRadera
 23. Du får alla mina tummar! heja heja heja :D

  SvaraRadera
 24. Hej vännen! Vilka toppennyheter! Och du är imponerande stark som tar tag och styr upp. Bra jobbat! Nu jäklar.

  Stor kram fran Lisa

  SvaraRadera
 25. Starkt jobbat! Håller alla tummar och tår. Kram.

  SvaraRadera
 26. Wow, har ni ett fruset embryo? Vad häftigt! Jag är med er igen såklart!: D

  SvaraRadera
 27. Vad roligt att du är på G igen. Nu j-klar! Jag kör också FET nu (3 progynon på kvällen). Jag håller tummarna för oss båda!!! Kram

  SvaraRadera
 28. Hejjarklacken står redo!!!!!!!

  Kram vännen!

  SvaraRadera
 29. Hej! Jag läser din blogg med jämna mellanrum, och hoppas naturligtvis varje gång jag går in att du ska ha blivit gravid. Själv har jag äntligen fått barn efter IVF nr 5, en pojke som nu är fyra månader. Jag hoppas ju, och tror, att du ska bli gravid, men jag tror också att adoption är att bra alternativ. Paradoxalt nog är det en insikt jag fått först efter att jag fått barn. För det som gör att jag känner att jag är min sons mamma är ju faktiskt inte att han har mina gener i sig, utan att det är jag som kommer när han skriker, det är mot mig han sträcker sina armar, det är jag som varje dag följer och gläds åt hans utveckling. På ett eller annat sätt kommer du bli mamma så småningom, och det kommer bli bra, hur vägen dit än ser ut. Jag önskar verkligen att vägen inte kommer bli så lång. Håll ut.

  SvaraRadera
 30. Jag vill inte verka negativ men måste ändå få fråga hur ni tänker angående framtiden? Jag är verkligen imponerad av dina/era krafter att köra behandling efter behandling men när tar det stopp? Har ni satt någon gräns? Senaste behandlingen verkade ju ändå ge en hint om varför det inte gått, eller har jag fel? Anledningen till att jag undrar är att jag själv aldrig skulle pallat så länge. Jag vet att du är ung, men ändå. Jag vet att du tidigare inte velat överväga adoption, hur tänker ni där nu? Lycka till med FET.

  SvaraRadera
 31. Lovely vännen ♥! Nu hålls tummarna hårt hårt! KRAM

  SvaraRadera
 32. Heja heja!! Håller såklart tummarna!!

  SvaraRadera
 33. Heja, heja! Snart ska du bli med eskimå! <3

  SvaraRadera
 34. Härligt att ni redan är igång igen! Heja!!
  Kram

  SvaraRadera
 35. Hej! Jag har läst din blogg då och då, är såå imponerad vilken kämparglöd du har! Jag håller tummar och tår att ni får er bebis snart!
  Massor med kramar!

  SvaraRadera