onsdag 2 december 2009

IVF-planering

Till helgen bestämde vi oss definitivt. Det blir en paus över julen. Annars hade vi fått göra FET typ igår, eller påbörjat en lång IVF-behandling, också igår. Jag vill egentligen bara tuta och köra hela tiden men även för en person som tror hon orkar kan det vara nyttigt att ta en paus? Känns som att jag måste intala mig detta ganska ofta för att inte tycka att vi bara kastar bort en månad...men tar vi ingen paus kanske vi inte orkar lika många försök som vi kommer att orka efter vår julepaus.

Vi har ett litet ägg i frysen som vi inte vågar använda. Så vi kör på med fullständiga ivf-behandlingar så kanske vi skrapar ihop till fler ägg till frysen. Jag vill ha minst två där innan jag vågar mig på en FET.

Jag ska börja spraya på dag 21 i min menscykel vilket borde bli i slutet på december runt den 28:de. Så nu har vi en plan. Ett mål. Skönt. Och jag kan äntligen slappna av lite grann. Även om jag måste erkänna att det känns lite nervöst. Det blir första gången jag kör på långa varianten och jag gillar ju som sagt att ha koll så nu blir det lite ny mark för oss båda.

Och så kommer det att kosta pengar nu. Det känns nog allra konstigast. I det här landet där vi betalar så mycket skatt och sjukvård ska vara nästintill gratis. Så får man ändå punga ut med 24.000 kr. Men mamma är underbar. Hon betalar för 4:e försöket, det påminner hon mig om ofta. Så jag inte glömmer. Så jag slipper bekymra mig för i alla fall den biten. Men jag bekymrar mig i alla fall. Det hugger till i hjärtat att hon ska behöva betala så mycket pengar för något som kanske inte kommer att ge resultat. Blä.

Tänk positivt, tänk positivt. Jag försöker!!!

11 kommentarer:

 1. Skönt att ta en paus för att ni VILL och inte för att kliniken har julstängt!

  SvaraRadera
 2. skönt att ni kommit till ett beslut och så gulligt av din mamma :)

  SvaraRadera
 3. Vilken underbart snäll mamma du har, så himla skönt att slippa betala det försöket själva.

  Jag förstår vad du menar med frysisarna, vi har 5 kvar i frysen och jag är själv jätte nervös att våra 5 inte ska klara sig...

  SvaraRadera
 4. Ska man pausa en månad kan det inte bli mer än rätt än nu över julen samt att ni har ett nytt hus och pyssla med, så känns väl lägligt att låta kroppen vila ett tag. Är ju trots allt mindre än en månad kvar också tills ni är igång igen! 2010 kommer bli ett bra år! Kommer bli ett år i bebisarnas tecken!
  Stora kramar

  SvaraRadera
 5. Vad gulligt att hon betalar. Och jag tror det är bra med en paus. Jag tycker pausen på ett sätt är sååååå jobbig, men också väldigt bra så man får vila lite och samla på lite ny energi!

  Hus är verkligen en resa, och den tar aldrig slut. Vi har bott i vårt hus i lite mer än två år och det är alltid någonting att pyssla med. Mysigt, men försök ta er tid att göra någonting som bryter av vardagen längre fram, det ger sjukt mycket. Iaf för oss.

  Nu håller vi alla tummar som finns för 2010, det SKA bli vårt år.

  KRAMAR

  SvaraRadera
 6. Uj, ja det var mycket pengar! Det går inte att söka nåt slags bidrag nånstans eller får man stå för allt helt själv efter 3 försök? Men vad gulligt av din mamma att stå för kostnaderna! Jag hoppas att du kommer med goda nyheter under 2010 tjejen :D Låter förresten klokt att pausa lite under julen. Se till att du njuter av massor med god mat nu härframöver och av pysslet därhemma :)

  SvaraRadera
 7. Det är skönt att ha en plan! Hoppas ni får njuta av julen.

  Vad fint att din mamma hjälper till om det skulle behövas, men förhoppningsvis blir det aldrig ens aktuellt!

  Plötsligt händer det. Det gäller ju oss IVF:are också! :o)

  SvaraRadera
 8. Oj, ja vad fint att din mamma vill betala. Det är ju faktiskt rörande. Men självklart så berör ju det här mor- och farföräldrarna också. De vill ju ha barnbarn såklart!

  Jag bor själv i ett landsting där man bara får ett försök betalt och resten har vi pungat ut med själva.

  Måste bara fråga, var det på din klinik helt ok att köra fullförsök fast ni har i frysen? ¨På vår klinik så verkar det vara jätteovanligt och de har sagt till oss att "ni är ett undantag" och "vi har sett mellan fingrarna för er skull". Konstigt att det ska variera så?!

  Fina bilder du lagt in förresten :-)

  SvaraRadera
 9. Pi: När vi var och pratade med vår läkare på kliniken i förra veckan så sa han att det var fritt fram att välja och att han förstod att man är rädd att göra FET om man bara har ett ägg i frysen. Samtidigt så är ett fullförsök dyrare.

  Verkligen jättekonstigt att det varierar så mycket!

  Tack för bildberöm. Kan ju säga att resten av huset (var på väg att säga lägenheten som vanligt...) ser för jäklig ut. Kartonger och påsar överallt. Men ikväll ska det städas!

  SvaraRadera
 10. Em: Jag tror verkligen inte att vi kommer att lyckas på naturlig väg när vi fått höra hur dåliga förutsättningar vi har. Så allt hopp ligger på ivf och det är ju dags för ivf4 nu så stackars mamma får nog pröjsa ändå...

  SvaraRadera
 11. Jag tycker att det var ett väldigt bra beslut. Det tjänar ingenting till att stressa, med lite vila nu sa kommer nästa IVF vara lättare. Jag har kännt en stor skillnad pa denna IVF:en, har kännt mig mycket starkare. Ibland är det bra att leva ocksa, även om man precis efter ett misslyckat försök bara känner panik och att man maste börja om igen precis nu!

  Du vet att jag haller tummarna för januari!

  Kram fran Lisa

  SvaraRadera