måndag 31 januari 2011

Utvilad

I kroppen i alla fall. Sinnet däremot...känns fan som att mitt huvud hade behövt åka på en tremånaders semester. En sjukvecka och sjukhelg räckte inte så långt.

Jag ska jaga kliniken lite den här veckan har jag tänkt. Fråga dem vad som krävs för att man ska göra en utredning. Och varför de inte vill göra en för oss. Om ni har några bra frågor eller kommentarer som jag kan ta med mig i ett sånt telefonsamtal för att ställa dem mot väggen lite så tar jag tacksamt emot dem!

10 kommentarer:

 1. Hejsan. Skönt att höra att du är frisk! Ang. missfallsutredning så borde du väl få det via landstinget iaf? Tre på rad berättigar till det iaf inom det landsting jag tillhör. Jag har haft tre stycken mf. men inte i rad så jag fick ingen utredning...
  Hoppas Ni får hjälp fort och att Ni finner glädjen igen.
  Kram Ulrica

  SvaraRadera
 2. Ett tips, ta reda på typ "lagparagrafen"/policyn som du kan hänvisa till gällande missfallsutredning efter 3 stycken. Vet inte riktigt vart du kan vända dig, men ett större sjukhus som sysslar med IVF. Det brukar "bita" att vara påläst:)

  //Lila

  SvaraRadera
 3. Allting verkar ju onekligen väldigt individuellt från klinik till klinik, och mellan olika landsting. I det landsting jag hör till är det så att har man haft tre konstaterade graviditeter och om dessa tre slutar i missfall har man RÄTT till en utredning. Jag tycker du ska kräva en förklaring till varför de inte vill göra det på er.

  Inte nog med all annan skit, tycker det är hemskt att man ska behöva kämpa för sånt här också.

  Kram! Och lycka till!

  SvaraRadera
 4. Hej tjejen! Om nu kliniken inte vill ställa upp för en utredning efter ditt samtal, kan du vända dig till KK i din hemort!
  LYCKA TILL! tänker på dig...

  SvaraRadera
 5. Hej fina.

  Ramlade in på din blogg av en slump. Gillar den verkligen! Jag är inte alls insatt i ämnet men har vänner som kämpar och har fått höra en del på den vägen. Som tidigare sa så verkar det vara olika från klinik till klinik. Sen ska man alltid stå på sig. Massa kramar till dig!

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att åtminstone kroppen är piggare igen! När en del mår bättre finns mer energi att ta hand om den andra delen...!!!

  Jag har inga bra tips, bara en önskan om att du ska orka stå på dig och kräva hjälp!

  Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 7. Vet inte om du läst denna artikel på villhabarn.se men jag tyckte den var bra. Den påvisar vad man kan kolla vid en utredning.
  http://www.villhabarn.se/content/317-Nya-ron-om-orsaker-till-missfall
  Önskar er all styrka och lycka i fortsatt vandring mot målet.
  Från en som också vandrar.

  SvaraRadera
 8. Ser att du har fått några bra tips. Själv har jag tyvärr inga:o( Men finns här som stöd hela hela tiden.

  Många kramar!!

  SvaraRadera
 9. Det e inte nog med att man får kämpa för att bli gravid, genomgå jobbiga behandlingar fysiskt o psykiskt, missfall osv som barnlös. Sen ska man dessutom bli ifrågasatt o inte få den vård man har rätt till :(
  Jag tycker du ska skita i kliniken, vänd dig till kk ist, du har rätt till den här utredningen. Jag tror inte att missfallen måste va i rad, de ska nog bara ha skett inom en viss period. Om Lund e din närmsta kk så be att få komma till Britt Friberg, hon e suverän!
  Stå på dig även om det e jobbigt!

  SvaraRadera
 10. Tack ska ni ha för kommentarerna! Tar med mig allihopa när jag snackar med kliniken. Tror jag siktar in mig på torsdag för imorgon har jag lite annat att tänka på. Berättar i nästa inlägg! =)

  SvaraRadera