tisdag 25 januari 2011

Nähä...det sket sig...

De ringde från kliniken idag. Äntligen. Äntligen händer det nåt! Men nån utredning blir det inte...jag kände bokstavligt talat hur det sista av min energi bara rann av mig. Funderade ett tag på att skrika i luren och fråga 'vad vill ni av mig?' 'vad mer måste jag gå igenom för att ni ska vilja hjälpa mig?'...

Jag förstår inte. Vad är problemet? Är det pengar? Vill de ha pengar från mig? Tar det för mycket tid? Jag är så förbannat trött på att behöva kämpa mig upp ur skiten när de som faktiskt borde hjälpa mig bara står och tittar på...

Eller ja, jag fick ett nummer till en psykolog som jag kunde ringa. Kanske jag borde...nu, efter alla IVF-försök har jag ju alldeles för mycket pengar. Behöver en dyr hobby att slänga dem på, varför inte ge dem till en psykolog?

19 kommentarer:

 1. Hade de nån motivering till varför de inte vill göra en utredning? Låter hur knäppt som helst faktistk. Du är ung, äggen och embryona ser bra ut, du kan bli gravid men får missfall - borde det inte ringa någon klocka att de ska ta reda på vad som INTE funkar. Tycker att om de har ngn arbetsstolthet, att om de verkligen gillar sitt arbete och vill göra ett bra jobb så borde de erbjuda er det. Inte bara för att de tycker synd om er och sånt utan för att de faktiskt oxå skulle vilja bli bättre på sitt jobb??? Men de kanske skiter i det, vi är ju många som är desperata och är kunder hos dem ändå...

  har inte mycket att säga till tröst, fattar att livet suger för tillfället!

  SvaraRadera
 2. Livet är så sjukt orättvist!! Jag bad också vår dr om en utredning eftersom det andra missfallet hade visat två pyren med pickande hjärta så då borde man väll kunna räkna de som två mf. Plus den lååååånga vägen till dessa två graviditeter, ska vi kanske måsta kämpa i ett år till eller längre för att sen måsta gå igenom mf igen?!?!

  Lycka till med allt och kämpa på!!
  Mvh/Anna

  SvaraRadera
 3. Kontakta en annan läkare!!!

  SvaraRadera
 4. Helt sjukt. Jag fattar ingenting. Efter så många misslyckade behandlingar är de skyldiga att göra en utredning för att eventuellt få en förklaring till varför graviditeterna stannar av. Vad är problemet? Galet. Bedrövligt mottagande och jag önskar att du fick behandling i Stockholm. Här har tre av mina vänner blivit erbjudna att göra kromosomanalys efter missfall i samband med IVF. Stå på dig!

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Har följt eran kamp en liten stund. Tycker det är så oerhört ledsamt. Blir tårögd då jag läser er historia. Tyckte det tog en evighet innan vi blev gravida men i jämförelse med vad andra måste gå igenom så var det ingenting.

  Förmodligen har du fått tips som kanske står dig upp i halsen vid det här laget men vill ändå berätta (hoppas du inte tar illa upp!) att det finns en fantastisk kunnig gynekolog i Sundsvall. http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.1922412--vi-forsoker-avdramatisera-barnlosheten-

  Håller tummarna & önskar er all lycka!

  SvaraRadera
 6. Men varför blir det ingen utredning, hade de nåt bra svar på det? Hade fått för mig att det nästan är obligatoriskt när man varit med om tre missfall. Fy vad surt. Finns det möjlighet att vända sig någon annanstans för att göra en utredning?

  SvaraRadera
 7. Heeeelveteesjävlapisskit oxå! Vad är det med världen som alltid verkar straffa er som är starkast? Orättvist i kubik! Fan! Blir så förbannad!

  Kram vännen!
  /Fredrik

  SvaraRadera
 8. En anledning till varför du inte kan få en utredning måste du ju få. Kräv en! Var jobbig om det är det du måste bli för att få sinnesfrid. Ibland måste man ta till brösttoner för att de ska förstå...

  SvaraRadera
 9. Som vanligt tappar man hakan över något som man kan tycka borde ingå i deras jobb med IVF-patienter. Eller tycker dom att patienter som har för många misslyckanden bakom sig också är ett misslyckande för dem, och därför vill de inte hjälpa för det ser inte så bra ut i statistiken. Tag kontakt med KK. Hör vad de säger. Jag förstår, det är sååå jävla jobbigt att hela tiden måste kämpa, dra, ringa, tjata. Men nu är det så. Vi får inget gratis. Vi får kämpa för det vi vill ha. Något som andra bara behöver ringa ett samtal för att ta bort....

  Jag kollade upp om vi kunde köpa ett nytt 3-pack på en annan klinik (än den vi går på just nu). Där fick vi blankt nej. Vi har för många misslyckanden bakom oss. Det ser väl inte så bra ut i deras statistik + att de tjänar bättre pengar på oss om vi måste köpa ett försök i taget. Vilket jävla skämt! Är det någon som hört talas om att bonuskort på Sibylla, frisören eller Gina Tricot dras in därför att man får för många bonusstämplar på kortet??????

  SvaraRadera
 10. Så dåligt! Förstår hur orättvist det känns.

  Vi fick inte heller någon utredning eftersom vi "bara" haft 2 missfall och de sa att de räknades inte(!) - för de var för tidiga (vecka 6 resp. 7). Om jag skulle få en utredning krävdes 3 st bekräftade graviditeter dvs efter VUL där man sett hjärta. FEL tycker jag!

  Håller med Jenny_maria om att kliniken borde erbjuda dig det. Lider med dig.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Vänd dig någonannanstans! Jag har efter 4 missfall gjort en undersökning av livmodern och hittat en septum, jag har en avvikande livmoder vilket kan ge missfall. Det opererar dom och sen ska mina chanser för barn öka. Tänk om jag gått i flera år och flera missfall till utan att veta det? Jag kan ju försej få barn ändå bevisligen med min livmoder då min son kom, men med just den där med livmodern är kopplat till många missfall med.

  Det är fördjävligt att du måste kämpa för allt, men kämpa vidare för en ordentlig utredning.

  SvaraRadera
 12. vannen, gav de nagon anledning alls till att de inte ville utreda? Ar de beredda att forsoka med nagot nytt ifall ni bestammer er for en IVF till, typ prednisolon?

  Ge inte upp vannen, aven om det kanns otroligt tungt nu. Utomlands ar de verkligen oppnare for att prova nytt och vi ar supernojda med kliniken i Warszawa. Varfor inte testa? Du vet var jag finns om du vill ha mer info om det.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 13. Du måste kontakta ngn annan. Jag hade två mf, de upptäckte en skiljevägg av en slump vid en skrapning. Utan op skulle jag bara fått mf resten av livet.
  Ring sjukhuset. kram v

  SvaraRadera
 14. Ska tillägga att det är en skiljevägg jag har med, som nån ovanför här. Den har inte upptäckts på ultraljud eller trots att jag gjort 3 skrapningar. Bara när jag gjorde en kontraströntgen som en del i missfallsutredningen.

  SvaraRadera
 15. Så jävla bedrövligt!! Frågar som ovanstående - vad har de för konstig anledning till att låta bli? Fy satan. Tycker att de kunde anstränga sig litet...

  Gällande en psykolog - det är ju väldigt svårt att råda, är ju så himla individuellt!! Men jag tror fullt och fast att man kan ha stor hjälp av att ha någon att prata med som är helt opartisk och som faktiskt får betalt för nöjet - även om man inte har stora tunga saker att bearbeta, vilket jag skullet tro att du har... Men viktigt är då att man hittar någon man trivs med, annars är det rätt så värdelöst.

  Hoppas du får lite medgång snart!
  kramar

  SvaraRadera
 16. Idioter! Skickar styrkekramar och hoppas dom tar sitt förnuft till fånga snart.

  SvaraRadera
 17. Men är det tre bekräftade missfall? då ska det göras en utredning och då ska man ha varit på VUL/UL och sett ett hjärta.

  Tyvärr så är regler regler.

  Vi blev mf utredda efter tre missfall i v 14, då de ändå satte in mediciner efter två mf.

  Psykolog går på frikort ;)

  SvaraRadera
 18. En psykolog kanske inte är så dumt? Jag säger inte att du behöver en, men varför inte prova och se om det är något för dig? Ge bort pengar i onödan kan vara dumt men du finns ju i närheten här, utnyttja det faktum att du har möjlighet att få en massa kunskap/engagemang till ett MYCKET lägre pris. ;) http://www.psychology.lu.se/om-institutionen/psykoterapimottagning

  SvaraRadera