tisdag 14 december 2010

Jobbet stjäler...

...mycket av min tid. Och jag har reflekterat kring detta, om det är bra eller dåligt.

Å ena sidan så har jag äntligen en massa annat att tänka på. Jag har JOBB att göra på JOBBET, ibland nästan för mycket, men det är kul. Och utmanande. Och stressigt.

Å andra sidan hinner jag knappt tänka på mig själv, på oss. Det blir lite overload i hjärnan, som att jobbet snor åt sig alla mina hjärnceller och all min energi.

Till slut finns det inte så mycket ork kvar bland jobb, husfix, träning och julpyssel. För ja, det är inte bara jobbet som tar tid. Nu är det ju jul och då ska man pyssla och fixa och vara glad och lyssna på jullåtar och sånt. Fixa julfest på jobbet ska man också göra.

Och träna ja, det har jag fortsatt med som en tok. Inga kilo lättare, men lite muskler kanske jag har fått. Jag tror det. Ibland tar jag en tung stång på gympan. Jättetung. Sen orkar jag inte lyfta armarna igen på hela veckan. Men det gör inget, vetskapen om att jag tog tunga stången kan jag visst leva (utan armar) på längre än vad jag trodde.

Och sen har vi husfixandet. Värmepumpen gick sönder för ett tag sen. Nu har vi köpt en ny för den gamla var visst inte lönt att laga. Det konstaterade gubben som vi hyrde hit för att titta på skiten. 20 minuter tog det att konstatera. 800 spänn kostade det. Ingen dålig timlön det där....Minns inte om jag berättade det här...men det är ju skitdyrt med värmepumpar! Lyckligtvis fick vi ett megabidrag från svärföräldrarna som täckte lite mer än hälften av summan så det bliv nog bara strax över 10.000 vi behövde punga ut med...man har hunnit bli lite avtrubbad vad gäller pengar och tusenlappar efter alla ivf-behandlingar...sjukt i huvudet...

Det här huset är förresten inte min kompis längre. För nu har pannan lagt av också. Typ. Vi behöver den inte för att värma upp huset för det sköter värmepumpen så fint. Men varmvatten är rätt så trevligt att ha. En lyxvara har det nyligen gått upp för mig att det är. De senaste dagarna (veckorna?) har jag förlitat mig helt på dusch efter träningspass. Hemma har det blivit en gång i veckan ungefär för det är så ofta som åbäket i källaren behagar komma upp i vattentemperaturer på över 18 grader. En ny panna kostar typ 30.000 kr...också sjukt i huvudet...

Grattis?

14 kommentarer:

 1. åh nej! eländes hus! jag v'ntar bara att vi ska få räkningen på badrummet såhär lagom till jul :S

  Skönt att höra av dig iaf! Kram

  SvaraRadera
 2. Man blir så trött när tråkiga, nödvändiga utgifter dyker upp så där. Ofta flera åt gången. Hoppas det löser sig. Ni har ju annat att tänka på liksom. Kram!

  SvaraRadera
 3. Men vad fasiken, som om ni inte har nog med saker. Skönt att ha dig tillbaks! Kram L

  SvaraRadera
 4. Der är för mycket som tar din energi låter det som,energi tar slut tyvärr om man inte börjar rensa och prioritera bort lite grann bland allt som händer och ska göras.angående jobbet kanske du får tänka på att sänka farten innan det tar helt stopp,man är ju inte mindre lyckad bara för att man börjar sätta gränser och säga ifrån,eller hur? Tex vem har sagt att du verkligen måste fixa jobbjulfest?? Tänk: vad är viktigast?

  SvaraRadera
 5. Hua, dyrt med hus... Vilka goa svärfolk du har!!

  SvaraRadera
 6. Kolla upp pelletsbrännare istället för en ny panna, pelletsbrännare kanske blir billigare i långa loppet och förut fick man iallfall bidrag till det av staten!

  SvaraRadera
 7. Fy vad tråkigt. Sådana där utgifter är aldrig roligt och lite extra tråkigt just vid jul. Hoppas det löser sig!

  SvaraRadera
 8. Ja, jobbet kan vara en fristad, verklighetsflykt, samtidigt som en stor boja eller en känslofördämning. Förrädiskt. Samma sak med hus, plötsligt står man med grovbetong (eller avloppsvatten) upp till anklarna och kliar sig i bakhuvudet med en vinkelslip, när allt man drömde om var en öl vid grillen i sin egna trädgård. Kram.

  /Fredrik

  SvaraRadera
 9. Det är dyrt med hus. Här svär jag över dyra elkostnader. Så trist, skulle behöva ett bättre värmesystem men de pengarna vill jag ju använda till IVF istället. Sjukt.

  SvaraRadera
 10. Vår värmepump är också helt väck. vi ska nog sätta in en pelletspanna istället. Och bara för att klargöra, man kan få bidrag för att konvertera sitt system från direktverkande el till vattenburet system. MEN, då måste det ske före detta årskifte, för sen är det slut på stödet. Man får alltså stöd till att byta ut elementen, inte till sjävla pumpen.

  SvaraRadera
 11. Vad roligt att du är tillbaks!

  Min graviditet har precis tagit slut i vecka 15, på fredag ska jag föda fram det döda fostret =(

  SvaraRadera
 12. Fan va surt att det ska gå sönder saker för dyra pengar:o( Så jäkla dyrt med hus ändå.

  Kram vännen!

  SvaraRadera
 13. Sussi: :( :( :(
  Vad är det du säger?!!! En del av mig dog precis, det här är ju inte mänskligt...jag är så otroligt ledsen för din skull...önskar jag kunde säga något bra, men det finns liksom inget...
  Ta hand om dig vännen. Jag lider med dig.

  SvaraRadera
 14. m: Nä, det där med julfesten var bestämt sen en tid tillbaka, när jag inte hade så mycket att göra. Sen hopade sig allt...lyckligtvis var julfesten förrförra helgen så jag behöver inte bry mig om den något mer. Men jobbigt var det...

  SvaraRadera