måndag 20 januari 2014

Från andra sidan strecket

Och då syftar jag inte på vilket streck som helst utan plus-strecket. Det där blå strecket som jag bara hört rykten om, som jag hört och sett andra få men som aldrig egentligen visat sig för mig. Det där som jag inte trodde var sant, en myt, något påhittat... 

Det visade sig att jag hade fel. Strecket är inte bara på låtsas, det finns. PÅ RIKTIGT!Den 15e augusti fick jag se det, ett tecken på ett liv i magen. Ett tydligt PLUS! För att tre dagar senare bli ännu starkare :)Idag är jag i vecka 27 och har en liten pojk i magen. Det är helt magiskt och ofattbart och jag känner mig SÅ LYCKLIG!

Att jag efter 8 IVF-behandlingar skulle lyckas bli gravid på naturlig väg på första försöket övergår mitt förstånd. Visserligen med en ny partner, men ändå. Och att jag skulle sitta här idag, med kula på magen och en liten grabb som hela tiden gör volter i magen och buffar på som bäst känns som inget mindre än ett underverk.

Jag har funderat på att börja blogga igen men det har inte känts rätt. Kanske blir det en mammablogg så småningom, eller så får jag upp suget i slutet av graviditeten...vem vet :)

Nu sitter jag i alla fall här, tjock och lycklig, och hoppas att alla ni som trots mina år av tystnad, njuter tillsammans med mig. Jag hade aldrig klarat av den psykiskt påfrestande resan som allt med barnlösheten har inneburit om det inte vore för alla er!

//Kramar från Joanna med knyte

38 kommentarer:

 1. Och jag skickar en till gratttiskram! Det är så sanslöst roligt :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Joanna! Jag följde din blogg några år och höll tummarna för dig. Att jag gick in hit just idag av en slump, bara tänkte på dig och på bloggen - jag vet inte. Det kändes som ödet för jag har önskat och önskat att det skulle ha gått bra för dig. Så fantastiskt att höra att du är gravid! GRATTIS FRÅN DJUPET AV MITT HJÄRTA! Tårarna rinner.
  //Lisa

  SvaraRadera
 3. Jaaa!!
  Tittar fortfarande in hos dig varje dag.

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt!!! Är så glad för din skull.

  SvaraRadera
 5. woooow GRATTIS! Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Men åh så underbart! Har många gånger tänkt på dig och funderat på hur du har det. Själv är jag numera tvåbarnsmamma! Något jag inte ens vågade drömma om där i all längtan och kämpande. Under och mirakel sker!
  Kram från Tea

  www.mammatea.se

  SvaraRadera
 7. Åh vad fantastiskt att läsa, stort stort grattis! Jag har tänkt många gånger på hur du har det idag.
  Livet är bra märkligt ibland. Jag och mitt ex försökte i 3år och med x antal behandlingar utan att lyckas. Min nuvarande sambo och jag fick hjälp med hormonbehandling för att jag skulle få en egen ägglossning, då lyckades vi på första försöket. Ibland, och så här i efterhand, känns det som att saker händer av en anledning. Nu har jag en fantastisk son på drygt ett år och nu vet jag att det var just denna pojke jag längtat efter i alla dessa år. Lycka till med allt och välkommen till en helt fantastisk period av ditt liv! :)

  SvaraRadera
 8. Åh så roligt!!! Följde din kamp via bloggen och är så himla glad för din skull!! Grattis!!

  SvaraRadera
 9. Åh så roligt!!! Följde din kamp via bloggen och är så himla glad för din skull!! Grattis!!

  SvaraRadera
 10. Men åh så stort!! Härligt och underbart!! Följde din kamp via bloggen och är så glad för din skull!! Grattis!!

  SvaraRadera
 11. Vilka fantastiska nyheter! Har liksom många andra tänkt mycket på dig och undrat hur du har det. Stort Grattis!! Njut...

  SvaraRadera
 12. Stort grattis, blev lite förvånad när din blogg dök upp i listan på Bloglovin, men vilka bra besked. Hoppas du återkommer till bloggen!

  SvaraRadera
 13. Jaaaa!!! Var första rekationen. Vilken tur att jag nyligen började logga in på bloglovin igen ;-) Som jag tänkt på dig genom åren och hoppats att din dröm skulle bli verklighet. Är så glad för din skull och önskar er all lycka, grattis!
  Kram på er

  SvaraRadera
 14. Wooooooooowwwihoooooo!!! Grattis grattis grattis!! som jag tänkt på dig och hoppats! Åh vad du är värd att bli mamma!!!

  SvaraRadera
 15. Underbara nyheter! Grattis!
  Jag följde dig och din kamp innan du tog en bloggpaus. Hoppas du fortsätter skriva nu... :)

  SvaraRadera
 16. Åååh, jag blir alldeles tårögd när jag läser dina ord. Har tänkt på dig, undrat och hoppats under tiden som bloggen har legat i träda. Helt fantastiskt att du äntligen, äntligen får vara med om detta fantastiska. Och det dessutom utan att behöva kämpa genom blod, svett och tårar som tidigare.

  Ett stort, stort grattis till dig och blivande pappan!! Önskar dig en fin sista del av graviditeten, en fin förlossning och många underbara dagar tillsammans med sonen.

  SvaraRadera
 17. Jag är glad för din skull. Jag hade precis börjat läsa din blogg när du slutade skriva. Jag minns fortfarande din blogg och blev glad när du skrev på ivfbloggar.

  Även om det tog slut med ditt ex så hoppas jag att han är lycklig nu och också får barn en dag.

  SvaraRadera
 18. Åh vad glad jag blir!! Grattis grattis grattis!! :)

  SvaraRadera
 19. Åh vad glad jag blir!! Grattis grattis grattis!! :)

  SvaraRadera
 20. Jaaaa! så fantastiskt är så glad för din skull, all lycka! Kram

  SvaraRadera
 21. OJJJ!!!!=)))) Vad glad jag blir!!!
  Jag har tänkt på dig och funderat på hur du har det. Vi sågs på bloggträffen men pratade inte nå värst eftersom det var så många nya människor & man hinner lixom inte bekanta sig med alla. Men som sagt var du har funnits i mina tankar!
  Stort grattis!!!
  Kram kram<3

  SvaraRadera
 22. Stort grattis! Jag är så oerhört glad för detta lilla underverk!
  Kram Carin

  SvaraRadera
 23. Men tjohoooo vad roligt! Stort grattis! Nu blev jag alldeles tårögd... Själv är jag i vecka 38 och väntar på mitt/vårt alldeles egna mirakel <3

  Kramar i massor

  SvaraRadera
 24. Men tjohoooo vad roligt! Stort grattis! Nu blev jag alldeles tårögd... Själv är jag i vecka 38 och väntar på mitt/vårt alldeles egna mirakel <3

  Kramar i massor

  SvaraRadera
 25. Sällan jag blir så glad av ett blogginlägg! Så himla roligt. Och jag har tänkt på dig ibland genom åren. //Emma (som skrev Ettans blogg en gång i tiden).

  SvaraRadera
 26. Åh vilka underbara nyheter! Jag har tänkt på dig så många gånger genom åren. Jättejätte stort grattis till er.

  Många kramar

  SvaraRadera
 27. Grattis till graviditeten! Jag drömde om dig för ett par veckor sen, att du fått tvillingar en pojke och en flicka. Frågade då Miraklens mamma om hur det var med dig och hon berättade att du väntade en pojke. Helt fantastiskt underbart!
  Kramar/KarroBarro som var på bloggträffen i maj 2011, själv har jag 4 barn nu. 2 IVF och 2 spontangraviditeter

  SvaraRadera
 28. Tjoho och jippie! Så kul att det dök upp ett inlägg i min läsare! Grattis! Ser fram emot fortsättningen!

  SvaraRadera
 29. Åh vad roligt, grattis!

  SvaraRadera
 30. stort stort stort grattis :D :D

  SvaraRadera
 31. Grattis älskade Joanna! Efter alla dessa år!

  Många grattis kramar

  SvaraRadera
 32. Så underbara nyheter! Härligt att höra och ett stort grattis! Hoppas du börjar blogga igen!
  Många kramar Vtn (som skrev Plusjakten/villhaplusnu förut)

  SvaraRadera
 33. Stort Grattis! Har undrat hur det gick för dig,gick in här av en slump och möttes av detta:)

  SvaraRadera
 34. Men sitter här med tårar i ögonen <3 har nog aldrig blivit så glad av att läsa en blogg som jag blev nu. STOR KRAM o jätte grattis till pojken i magen. <3<3<3

  SvaraRadera
 35. Hej! Och stort grattis! Jag gick igenom min egen blogg och hittade ett gammalt inlägg då jag skrivet om dig och din blogg. Minns att du slutade blogga men kikade in ändå och vad ser jag! Så roligt att läsa att du äntligen blivit gravid. Jag hoppas att du börjar blogga igen, då kommer ja att följa! Verkligen supergrattis! Massa kramar till dig!

  SvaraRadera
 36. Shit, vad glad jag blir av att läsa detta. Följde bloggen tidigare och har ibland undrat hur det gick... Och idag tänkte jag av en slump kolla om den ännu finns kvar... Grattis!

  SvaraRadera